MPF強積金掃盲/ 表現討論 (2)

1001 回覆
67 Like 3 Dislike
邊度見到我唔滿意?

見你開到post類型都feel到你係邊類人
考到政府未?定係考唔到,跟住就話自己唔考準備移民?
做咩姐你?
本新全部北美
前日轉番做中港亞
冇,見你地笑得咁開心咪諗住join埋
想知多少少關於ETF Covered call

同正股Covered call 比邊樣好啲?
屋企人想要入少少港股,想問宏利呢兩隻邊隻好啲?謝謝
首先入港股呢個選擇本身已經係錯,真係炒港股自己去買2800好過供MPF
我自己覺得你反而要留意 基金開支比率個欄 一隻1.79% 另一隻1.01%
但回報果度
見香港基金果個好啲
但開支果度又見恆指基金低啲
好糾結
ok...認真答
你冇必要轉錢去返hsbc
反正你都係有平管理費
醒目
....上面係咪做政府工係到相認之餘麻煩集中討論返你地用緊咩公司同緊咩plan

純粹相認麻煩出去上班台自己開post, 尤其係好鐘意不停開post問人有冇, 問人覺得點果位人兄
關樓上條毒撚撚事咩,唔俾人講野啊?
再起一起底,原來係咁,慢慢睇tvb啦傻鳩

[TVB] 逆天奇案3
https://lih.kg/turDoGX
本星期再報告BCT 美國股票基金表現時間:

數據係直到20/12
由23/11成立日起計高至低排名: (啱啱一個月)
BCT美國: -2.070%
AIA美洲: -2.558%
S&P500 index: -2.615%
HSBC北美追蹤 (即前自選美國): -2.933%
S&P500 50% + Nasdaq100 50%: -3.390%
永盲行業A: -4.068%
Nasdaq 100 index : -4.164%
宏利北美: -4.511%

由1/12月前開始計高至低排名:
AIA : 1.271%
S&P500 index: 1.218%
HSBC: 1.056%
BCT: 0.133%
S&P500 50% + Nasdaq100 50%: -0.178%
宏利: -0.710%
永盲: -0.716%
Nasdaq100 index : -1.575%
On9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞