LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
唔該哂
唔該哂師兄,咁其實有冇話唔support咩軸,純粹想知
全部MX clone軸都用得,真係要講唔support嘅話咪ALPS之類嘅non-MX clone先用唔到
thanks
可唔可以講下中左咩伏,諗住訂
要現貨似乎只有Kbdfans
希望巴打唔好厭我煩
但條氣唔撚順要再係到屌一次glorious 全家

仆你個街 5個螺絲鎖到死哂 連底版都開唔到
換唔撚到stab 同switch
聯絡客服佢夠膽死話係人為損害 唔肯退貨
你老母 唔係你d 螺絲quality 咁撚廢 我會整崩?
reddit 都勁多人咁中伏
而家用電鑽都開唔到 係咪dum 落海算?
今次真係貼錢買難受
硬件上:
垃圾stab
底版螺絲鎖死哂 連底版都開唔到出黎
switch 同stab 都唔比你換
詳情睇上一個留言
仲要唔比退貨話係人為損害

軟件上:
glorious core 一開就crash (唔關我電腦事)
換唔到macro 同rgb
要等VIA/QMK Support
仲有input lag 如果打fps 都幾明顯

另外glorious cs 態度極閪
乜柒都叫你自己搞
今次我當洗千幾蚊警告下各位 唔好中伏
同埋我自己訂左nk65 頂住先
滑牙都有方法開到既
都係增加磨擦力之類
睇黎未update啵ching
人地雄心壯志 8月現貨呀
期待下啦
建議上reddit寫文
如果有traction 佢一定會幫你換
換完又係要自己勞心勞力去改
嘥多重心機同時間
專業整resin caps D人好似係整嗰陣要用pressure pot同air compressor嚟防止有氣泡出現
諗住整比個朋友啫咁重本
唔該晒 巴打
咁樣應該冇計
浸完熱水先倒或者用火槍彈吓
佢哋唔係話gmmk pro淨係可以用3 pin switch ?
5 pin要自己剪走兩隻腳?
https://youtu.be/oaDjWCwu0TY
點都係要用真空泵

不過我朋友話係我親手製作嘅就冇問題
咁我冇問題
想係qmk flash返frusta嘅新firmware
但係qmk話搵唔到隻keyboard
出no device present
可以點搞
初初試玩機械鍵盤,睇咗#1
Ducky one 1608係唔錯的選擇?
leopold la
正確

但alps 唔係clone 佢同MX 同年出 兩隻軸個結構差好遠
冇1000蚊都買唔到
gmmk 3腳
gmmk pro 5腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞