LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
pbt既話Hammerworks CRP
用料足又抵玩 缺點得懷舊色

mistel double shot pbt聽講都唔差
Thanks
搭單問 諗住買隻HAKUA 有無巴打係用緊白色鍵盤
會唔會好難打理 好易污糟 同埋用耐左會唔會變黃?
的確 平時一見到有粒塵就會抹一抹佢同掃一掃
不過2000fun個網好似無hakua 側刻
白色會甩漆變黑
下 認真咩 佢啲邊位甩得幾勁下
2021仲買filco
依到有冇討論過keychron Q1
見人加塊PE foam係底啲聲就好好多
我見啲review都幾正面
barebone好似幾抵玩

定其實最好一定等group buy
本身想問fuji75, 發現係大陸野
係咪會俾人笑交智商稅

請問如果只係想幾個英文字鍵帽 可以係邊度買到
邊度有得試S tier嘅switch手感如何?

現成keyboard係咪唔會有靚switch?
keychron 都係大陸嘢
fuji係個作者問題大啲
直接d問
Office用keyboard想買現貨
唔介意直接攻頂 但想試咗手感先

如果係去keyboard hell同2kf
2kf咁多分店,有無邊間係多D貨可以試手感?
我眼盲有睇keychron公司地址
冇睇啲人名
想用消費劵買現成留名
現成9成都係cherry 仲要係unlubed.
your best chance 係ttc/ 流星極星board 廠lube
但唔係S tier黎
佢一開始係kickstarter賣地址都係深圳
TTC狗也不屌喎
Lub同Unlub差好遠?
定係cherry先要上lub?

如果想試topre現貨邊度有
但唔係S tier黎

而且個list係對比緊custom mod switch
同廠現成兩個概念黎

TTC狗也不屌係因為太多廠lube ,想custom mod會極麻煩
差好遠 手感滑+好多雜音會冇左
建議咩switch都上lube 多數針對唔同款上唔同款lube

topre地獄道好似已經有
放假出去行轉先
其實TTC出廠嚟計已經唔差 佢被秋巴排落去狗也不屌係因為廠lube難洗令到難自己上手lube過 如果你買現成就唔使考慮呢樣野 本身好似係擺喺A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞