LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
咁多位 如果想一次過試下唔同軸 可以去邊度有最多款試? 去過SSP 但都唔多SAMPLE 俾人試

以前想要青軸 但太嘈唔得 依家想試下其他 地猴道係咪都叫比較多軸可以試?
搵魔鬼sir
想問香港邊度有得維修鍵盤?
唔小心倒瀉水依家有幾個制唔work
如果你真係要大包圍咁試 應該得HJ2Q Studio俾到 地獄道好耐無去但據我所知應該無咩DIY軸可試
買定拎過去穩陣,外國有時都幾難買呢d,想搵leopold一係就貴一係就out of stock
搭單問
有冇啲類似Logitech Craft一樣有旋扭可以自己set function嘅無線keyboard?
揾過好多其他小型designer keyboard都係有線
可以搵韓國代購
不過可以問左香港代理先
如果你搵既係自組
如果有marco 多數都有支援
其實仲有單一個rotator買呢個方法
最經濟就應該係買單個rotator,但就幾乎肯定要插usb。因為唔想佔用usb頭先冇優先揀呢個option
但連keyboard嘅話9成個扭制都係右邊冇理由吊住隻手幾個鐘執相

唯一粒制係左邊嘅logitech craft又賣成千3
有隻Leopold FC750RT青軸都用左幾年
最近想lube下
上youtube見到有人用spray lube
其實大唔大分別
青軸spray lube會無咗clicky個手感
同埋spray lube有機會整壞粒軸
如果你真係想試lube軸
都係正正經經組一隻好啲
會唔會買個類似wacom畫板啲remote會方便啲
開定先

LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(37) | 睇頭post thanks
https://lih.kg/2703306
LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(37) | 睇頭post thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞