LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
依家冇乜budget係咪都係買現成好D
要求唔多,65% 無線 打機用
Topre本身就係rubber dome 手感會似薄膜好正常

貴就貴在佢觸發個方式 佢橡膠質素好 當然仲有似apple 既品牌策略
膠既質素唔知點解比人好

同埋就係個觸發方式 即係個彈簧同個pcb
其實無線既話會唔會出現收唔到/反應慢左既問題?
如果唔會 係咪都係得leopold有無線?
你試下去用就知
習慣左仲好打過model m 因爲夠靜

《8月公告》

1、致新朋友
留意到多咗好多新朋友有消費券,想了解下有咩keyboard好買
請留意頭post,理應有好多你哋需要嘅資訊
✓ 現貨推介
✓ 客製攻略
✓ 推薦商店 / 代理
如果有要求,請清晰咁羅列你嘅要求:
Budget、有線定無線、layout、咩軸

2、8月號Switch Tier List

3、HJ2Q Studio 香港機械鍵盤交流日 每月之星 投票
https://forms.gle/MQuTyJ7qHuChWebA8
投票時間:8月28日截止
手感上好難講 但靜好多就真既

唔會俾家人/同事屌都己經係一個賣點
有冇人用過niz寧芝
想買有方向既無線topre
市面上好似得佢
kbd都係中國整
嗰個係賣出海外
所以kbd 就淘佬啦
有方向鍵
唔係
仲有fc660c

淘佬冇gb貨
hhkb無但係好多人鐘意
咁你走啦
呢個hobby容唔下你
無咩kit係104
如何?無線會唔會lag
諗住買個放公司用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞