LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
新手想問下如果買GMK keycap經其他地區既vendor可唔可以直送香港
同realforce比上黎有咩分別?
可以 大部分vendor都寄全世界
你自己比運費姐
會 咩無線嘢都會 你滑鼠都會
唔係㗎filco都有無線
topre fully MIJ
https://keebsforall.com/products/freebird60?variant=40287604474014

各位點睇呢隻,見佢$135包埋stabilizers好似幾抵
新手想自組TKL WK, budget 4000 未計switch同keycap, 有冇推薦?

如果等GB, 靚嗰啲係咪好難搶?
75% 都ok
GB近排好似得Matrix ME係TKL (我都係就咁掃咗一下,可能有D我留意唔到
睇下會唔會有其他巴打會有suggest好啲嘅
我都睇過Matrix ME, 不過見佢冇咗win key怕用唔慣

我暫時搵到比較啱心水嘅有geonworks frog/f1-8x 同 cyberboard, 不過依加都冇賣

我見人地話frog對上一次10幾秒就搶晒… 好似好難買咁
可以留意Geonworks Frog / F2
Frog每個月都有drop,F2就真係睇運氣
個人私心推介用WKL好啲,純粹外觀上好睇啲之餘,aftermarket放都多啲人收

75%上個幾月有Tomo,可惜group buy已經過咗
嚟緊會出exclusive e7v2貨,你可以留意下二手市場睇下
佢啲board係好solid,但二手價一般都唔貴
佢好似有有兩個wk wkl 兩個version揀
係喎, on9咗
係2k fun 買咗Durock Piano Linear
有五粒用105潤彈弓,205 g0上油
發覺手感冇咁清脆
之後淨係用105上彈弓減雜聲就算
唔該巴打, 咁我mon住e7v2同frog
緊係啪啪聲先正
利申用緊 rf
the design pretty much copies prophet
直接搵客服
新手幾個月前買左個hyperx Origins Core
今日用用下突然幫我狂禁tab同亂打字
係咪已經冇得救?
用左幾個月咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞