LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
Custom界無人會中意呢啲
DIY市場露軸係大忌 露少少都被人當設計有問題
唔係無嘅 支那有隻叫咩X-Bow嗰類 不過真係少
有邊款機械鍵盤個設計同依隻差唔多又可以無線操作?
GK96/melody96
唔肯定後者有冇bt
我原意由自己用嘅方向諗,覺得呢種露軸無邊易清潔啲,宜家用緊啲普通鍵盤成日抆鍵帽清潔抆到覺得煩,但係自己又忍唔到佢中間有污糟嘢
唔會易清咗 你唔掹起鍵帽只係將啲塵掃入啲罅位 一樣要掹起鍵帽清 無框反而會積塵易咗
其實用吸塵機吸就得⋯
矮軸限制太多 所以少人玩
唔知Frusta準備成點呢??
對上一次update已經係5月
個Designer搬緊屋,好似係
屌...嬲
我上次搬屋都搬左起碼三個月
師兄等吓啦,好快有
點解?
買左fuji 等緊你
新手想問下 以前用過box white覺得好爽
無睇一排見到有新既box jade/ navy
想問下呢兩隻軸如果想搵成品108/104鍵係咪得ducky 謝謝

Ikki68 Aurora x Stargaze
有冇巴打落左訂
https://cannonkeys.com/products/ikki68-aurora-x-stargaze
Custom界冇人鐘意呢款+1
光害+入塵入到痴線

但如果真係想要呢d, drop係有出既
你自己睇睇Drop alt同drop shift
係冇knob同唔支援矮軸
想買stargaze,但已經無錢買
meh set
shit layout
扑嚟
2x2 nav cluster
that's what i mean
it's a shit layout
買hot swap 自組
新手想買topre 45 / 55g 108 keys, 筆直2500
諗緊買realforce 定 leopold 好
上reddit 睇 d 人話leopold 既build quality 好好多
有冇巴打有試過/覺得邊隻牌子好d?
魔鬼sir有齊realforce同leopold試
無分別
大家都係鋼板底 日本製
理應直程係同間廠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞