LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
無啦
我唔想個空白鍵位 見到個shift 字
想請問下 有冇d自己編程既keyboard介紹
唔洗大 9個鍵至12個鍵
用黎set ctrl+s ctrl+p呢類功能

唔該晒大家
白色底好似唔襯

各位大神幫我睇睇乜嘢合適

小弟既鍵盤用來做文書工作 所以都唔係好想打字啪啪啪拍拍咁樣影響到人

自己落過場玩過 紅軸好似幾啱自己 唔知大佬們仲有冇其他推介

Budget 係500以下 希望大佬幫小弟一馬
五舊水執隻keychron算啦
仲有冇多幾個牌子可以選擇
ikbc, irock
頭post仲有其他
要平過gmmk pro⋯冇
除非玩TM680
膠殼65%
205G0 lube tactile好容易出事⋯
search marco pad
或者tb gk21s,kbdfans numpad個啲
tm680岩岩砌左了, 用G黃pro好爽, 不過冇Function key有少少唔方便
岩岩買左隻mw75..而家睇緊線性軸, 想搵的壓力大少少, 薰衣草/tiffany呢的之外仲有咩選擇?
spring swap 想要幾重就幾重
唔想咁快開始自己改軸/lube軸 想玩住現成先
換個彈弓姐
呢度好似無人玩青軸的
有無師兄Filco majestouch convertible 2 104青軸用藍牙連線個陣,會出現斷線問題?

個keyboard插線個時無事,但用藍牙連線既話間唔中會斷線,電腦用GC-WBAX210網絡介面卡,driver已經更新到最新,但將條天線對到正一正個keyboard都係會間唔中斷,想知有無咩software可以fix,定係硬件有問題要維修
公司用緊cherry青軸
屋企用緊其他clicky
日日用緊
電容係咪用唔到正常既keycap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞