LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
TX keyboard 16mm 62g
換kailh gm2.0 輕鬆再戰幾年啦
以為滑鼠post 覆錯
過隔離搵巴打幫手整啦
[整滑鼠]G402維修
https://lih.kg/1976681
我係keyboard嗰隻g pro
都有得整?
無,以為你以為呢度係滑鼠post覆錯
如果想要tactile switch又唔想用CHERRY MX Brown
1000蚊左右係咪得返mk101?
最好想TKL size
最後買左ducky one 2 tuxedo sliver
新手用住先 打字手感唔錯
有冇啲1000樓下嘅low profile keyboard 推薦
見到啲thin key cap真係好靚啊
暫時睇啱keychron k1v4 同roccat vulcan tkl 87
yes
leopold都有mx clear既 不過我唔Sure
呢度唔玩low profile的
直行轉左啦
ducky not bad
better than keychron at least
買左個filco無線
So far用黎打lol唔覺有問題
如果唔係玩好conpetitive既game應該都ok
之前試㩒過vamilo 個機械電容軸好好㩒,但發現冇無線版, 想問下知唔知有其他廠有類似呢款軸嘅無線keyboard 賣?65% 以上都ok
好的
最後想問下如果買mk101 keycap
有咩地方推介去買呢
因為有睇返之前話好似要換keycap先用得順?
爬文爬咗一段時間 想砌隻96%

見到有group buy
呢隻有冇ching睇到有咩要留意既地方
我怕買咗返嚟好伏
或者有冇其他96值得入?
我見有唔少你地講過嘅得返淘寶有賣
都唔知真定假
balance 唔錯
用cherry profile既話
因為north facing 會係row 3 有conflict
換唔係cherry profile就得
2kf有kat pimpmykeyboard有sa個d
呢隻無f row點會係96
屌係喎
除咗淘寶 仲有冇地方買到melody96之類既96%?
準備入手keychron k4 v2 茶軸
not sure
btw 買balance不如買cypher
做咩咁多負評?好差?
純粹諗住做office keyboard唔係打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞