LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
我對外觀無乜要求 有就開心 無都無咩所謂
重點係邊度有得用正苦消費劵買
800仲想砌乜 玩住先 想升級先改裝好過直接dum幾千自組
on9 要留換軸嘅可能性不如買keychron? 點解無咁嘅打算仲要因為一個無乜可能用到嘅升級可能性而限制自己嘅選擇 買部車使唔使諗定佢改唔改到落場?
而家唔係我買 佢想要ducky 咪ducky 囉 唔明有乜好嘈
唔關佢事喎 佢好知自己想搵乜 係你咁on9人地玩ducky都仲叫人考慮換軸難唔難拆啫
因為我係新手上路 所以先諗住平平地買返個試下先
唔通一開始就即刻打大佬自己砌咩
香港應該無現貨,不過我自己買咗一隻未組
唔好嘈交傷和氣
幾個大佬平心靜氣交流下 我旁聽學下野
唔使理佢
白卡佬黎
就算唔換 清潔都要拆殼
咪亂點人啦改裝黎做乜,咁不如買hotswap
最多都係gmmk 佢唔要中資 講keychron都嘥氣

又得800蚊 睇畢直做人 新入都唔會叫人加錢

至於魔鬼新入嗰批係660m
TB 千桔品牌店

呢個係咪傳說中嘅三文治
定位板完全冇螺絲位
想問買無線機械keyboard係咪得現成果幾隻?見啲電競牌子比人踩到一文不值又唔係好想買😂推薦list果啲又有啲out 筆直
如果要2.4嘅話Varmilo新出咗隻 不過暫時得TKL 其次都已經爭九條街
無咩必要最好買返有線 選擇多好多又平一截
直接上hhkb
新手想問下各位師兄,市面上係唔係比較難買到下圖呢種嘅外殼零件?係唔係我搵錯字?

search過:
矮軸鍵盤 (最近我想要嘢,但係搵咗嚟試,手感太矮唔啱,想上淘×搵張圖睇下,全部都係現成)
無邊框鍵盤 (有啲淨係無咗最外圍令鍵盤好似凹落去嗰條邊,又係得現成冇零件)

希望有人明我想搵呢隻得一塊無框面板同粒軸趷曬出嚟嘅鍵盤零件

Sorry for 1999

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞