LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
sun post lm
有冇Ching可以比啲意見
打算搵個靜電容 type c/藍芽 做野用
有搵個leopold 660c 但唔係typec 卻步左
麻煩哂咁多位Ching
唔好買kbd垃圾
買aki-s
之前係公司用紅軸成日大手指打錯字,依家諗住用青/茶,但爬左文張tier list cherry 茶係「狗也不屌」lv?

想請教下各位Ching:諗住買現成,budget 3000蚊內,到用消費券,有冇推薦?當然唔係青/茶都得,主要想有啲段落感冇咁易打錯字,有線,108鍵,唔該晒
realforce
反正你target現成, 我會去d鋪頭建議去試下先, 感受下個手感同聲音
Cherry青軸手感係可以, 但會好撚嘈, 要考慮公司環境同同事接唔接受到 (我同事係房用, 係房外面都會覺得嘈)
Cherry茶軸就係靜d, 但手感...唔算好有段落感
我第一次乜都唔識on99走ssp試已經覺得「下?咁叫段落感架喇?」
段落可以考慮試下極星紫軸既mk101, 唔係108鍵但至少有numpad同方向鍵
tactile realforce shit on mx la
有得買先得架
新手準備上路 豆腐純粹係因為有現貨
aki-s係咪連gb都未開 search左陣
同埋thicthock 食唔食到正苦個5000銀
3000畢直一定係買topre
見到Cherry 自己出隻3.0S黑軸側印有燈 心郁郁
有冇人用過?
我都係一般文書打機用
我都訂咗
巴打們
我係中左gmmk pro 伏既on9仔
諗住退左佢
想問下而家有咩現貨65/75% hotswap board 推薦
諗住粗用到下年tomo 出貨
ps 人在美國
https://www.youtube.com/watch?v=lFxqG-rio3E&ab_channel=Vainsz

請問0:50同0:55 大概係咩軸 把聲好聽到cls
呢個要問牙jeff
cherry 廠Board =垃圾
#38 旋風管家一拳超人 • 33 分鐘前
可唔可以唔quote一大抽野呀 屌你老母

我應該訂base+JP mod算
記得預佢最少會delay2個月
全部GB基本上都係
心情會好啲
多謝幾位師兄, 可能會去試下D手感先, 暫時可能會諗Filco Majestouch 2 HAKUA 諗緊青/茶
leopold啲新bluetooth 可以去search下
魔鬼好似都入左少少
keychron Q1可以期待下

https://www.youtube.com/watch?v=lFxqG-rio3E&ab_channel=Vainsz

請問0:50同0:55 大概係咩軸 把聲好聽到cls

咁大串好難幫你啵
個作者自己唔講其實好難知

我估其中一個係jwk linears 另一個係BobaU4t
660c唔係得有線版?
多謝師兄提醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞