LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
topre 要用返 topre
niz 就可以用 +字
套GMK electric好撚靚
Topre換MX slider就可以用MX軸
通常用邊隻
tribosys 3204
bubble 睇落好正
軸有咩推薦? 見到最正又within budget應該係tiffany v2, 或者再平的就Cannonkeys薰耳草軸, 有冇其他推薦? 想搵高壓力少少嘅線性軸
換彈弓
唔想拆軸住 好大工程
我都係新手
我走上studio試完鍾意依隻linear/tactile+依個spring,咪跟返咁砌
一般人要盲追/睇youtube 9up,有機會試好試

我目前lube咗啲紅軸都feel到手感同聲有分別,係曬時間,可能你拆完試完一粒就會想拆曬

上面我鍾意kl-90多啲
我自己對粒knob 0興趣,但係塊design layout都啱心水
佢膠版個聲都好聽
但係錢
我就係驚試到分別之後番唔到轉頭咩都自己lube/改軸/加紙

kl-90淨木我麻麻 下隻都係想要金屬 隻tm680/ mw75都係膠
多數lube得第一粒你就會lube晒成塊
翻唔到轉頭
好想返工揾隻keyboard配notebook
想custom alu keyboard
但又唔重 <1Kg
插線都可以
又冇推薦
40s 60s 可能比較ok
如果唔得就ducky 膠膠地
無限錢?
prophet
salvation
freebird
bakeneko
aftermarket
seal軸, 本身就係jwk linear 用78g spring
40依家有neko過兩日完gb,不過出年先有
利申:無買同無研究依隻,純粹見到話40諗起。
Zeal係gateron喎ching
Seal not=zeal
CK出既minterly色, JWK代工
Topre可以那軸換十字 電容軸唔怕拆壞
又有新jwk recolor
出左好耐下架啦ching
ilumkb仲要特價緊
唔想玩jwk了
除左smooth無野好
想用日本野 想問FLICO 同REALFORCE有咩分別 定同一間公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞