LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
收隻realforce 87u 10週年版
Clicky有無邊隻軸體推介?見Tier List唔多
leopold fc660m 買番嚟連唔到電腦,所有usb位都試過,有冇巴打知道可以點搞
kalih box navy/ box jade
新手想問下砌Yok Holy Panda 係咪Holy Panda 再加novelkeys 嘅呢隻switch?
https://novelkeys.xyz/products/yok-panda-switches?_pos=2&_sid=f7dd1e4af&_ss=r
新手一問
TKL keyboard邊間比較好?
我開頭買左隻Keychron K2,用用下就死,已refund
睇過ducky但好似款式唔多
而家諗緊filco vs leoplod
邊個比較好? 我就咁望落覺得leoplod好似多D款式咁
我諗我應該都係買茶軸
budget < $1200 HKD
leopold 打錯字自膠
Mk 101 極星版/TB 極星版Leopold

C茶真係太砂紙feel, 205g0 lube 完都係太明顯
用緊粉金幾舒服
https://youtu.be/U-3BmtNHqrE

有無巴絲用緊SP-star MK101

有無條片 3:07 開始講嗰個
keycap 厚 + 倒裝軸 搞到asdf 嗰行係由keycap 觸底嘅問題
用緊MK101
之前都唔覺C茶有問題
依家返唔到轉頭
https://youtu.be/U-3BmtNHqrE

巴打有無條片 3:07 開始講嗰個
keycap 厚 + 倒裝軸 搞到asdf 嗰行係由keycap 觸底嘅問題
唔敢講完全無影響
但我自己用落暫時還好
反正我遲啲應該都會換keycap

我之前都有問呢個問題
如果你都想換keycap都可以留意下
用cherry profile既話
因為north facing 會係row 3 有conflict
換唔係cherry profile就得
2kf有kat pimpmykeyboard有sa個d
thanks
$400收咗個二手niz plum 68,個原裝dome完全係直上直落
35g輕到成日打錯字
如果買keyclack dome既係咪得官網買?
想問下switch tier list入面既a tier Gateron yellow係
cap yellow定普通yellow
普通
啲3203 203g0去撚哂邊?
用手指公夾住
係drop既halo switch 加上yok panda
Holy panda本身已經係完全體(halo +任何panda)

其他就係睇vendor
thanks ching
感謝
睇左小小info 會唔會小BUDGET砌hot swap會抵玩過現成(起碼d軸, key cap可以自己揀)
想問下各位大佬意見

budget就唔多 成副計 700樓下都接受到
有個問題想問左先
好kit set同唔好kit set有咩分別 <-- 呢方面我搵唔到info
kit set 藍牙 75% LAYOUT <-- 我諗300左右
KEY CAP PBT日字 (有手汗係咪揀PBT好過ABS?) <-- budget: 搵到target先計 諗200
switch我諗應該係gateron yellow <-- 200樓下

求大佬引導新手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞