LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike

我嗰套好似都係v1,下次都係買返durock用算
又要解焊整過佢
有咩咁巴閉 講黎聽下
for stab wire only
有本地vendor喎
淘寶師?
有冇人用過vissles 嗰個keyboard?
想買 但係唔知好唔好
換皮keychron
笑死
你指地獄 魔鬼到定係香港仲有代理有賣?
blacksimon approved🍆
EGGPLANT
mode 65依家睇好似唔錯
Hotswap 果個唔一定要 65只係我識嘅in stock Hotswap 係得NK65
我主要都唔係因為65先提佢嘅,我係見佢應該係近期嚟講唔太差、唔太貴、又叫快到手嘅一隻
日馬/代購最方便
新手想問吓大家意見
本身我自己有隻Leopold 茶軸屋企用緊
想買個返公司用 budget <$500

option1係keychron C2 茶軸
如果用埋hktvmall個張7折 只係$250(399-150)

option2係ikbc cd108pro 靜音紅
出面(漢科)就話8月頭返貨 $469

因為我本身有個茶軸 唔想又買多個
keychron c2紅軸賣哂 得茶青
但前者又真係好平 抵屌
後者靜音紅靜啲 一定唔會嘈到同事
同埋ikbc cherry軸好似比gateron軸好用
大家覺得應該點揀
感謝大家
筆直呢個數,你兩個選擇都ok
對於你選擇嘅理由,我大致無異議
唯獨呢句:cherry軸好似比gateron軸好用
gateron依家個水準同cherry差唔多,if not better
ok thanks!!
update發現Keychron可以兼容埋mac
同埋紅軸返咗貨
咁應該揀keychron啦250超抵
thanks all!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞