LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
入錯post
機械鍵盤嚟
個時都係睇哩個post先買機械鍵盤
sorry 啱啱先望到第一頁(印象中幾個月冇哩幾行字?
姐係我個Mechanical Gaming Keyboard唔係機械鍵盤?
用到壞左先知買錯
睇咗呢個post都仲買垃圾
寧願你冇講呢句

今日用用下突然幫我狂禁tab同亂打字
係咪已經冇得救?

拆咗個殼,清理下PCB底版啲塵
如果都仲係有呢個問題就買過個啦
冇用的 客服會叫你去國際網
你真係除左cheap60 未買過其他野?
有保養咪用保養
買現繩唯一好處
唉屌 其實我買完個時好撚期待
點知用完第一下好失望
覺得好垃圾
仲差過原本兩百蚊個個舊keyborad
仲諗緊係咪因為紅軸唔啱我
不過因為比左錢 所以繼續用
依家先知原來買左垃圾

我睇左哩個post
但可能冇左件事
只係記得啲軸嘅種類同個post叫人唔好買青軸
應該都買過個算
都爭幾遠下
呢d野咁大路 又貴 佢點會玩
買左個Niz 35 g
手感一流,打機應該太輕,但打字好舒服
新手買咗Hot-Swappable嘅Kit
有朋友強烈建議我買5-pin 軸
但係又心思思想試吓Glorious Panda
想問吓係咪好大影響?
同埋如果真係大影響嘅話可能會諗住試吓
Zealio V2 Tactile(唔知係咪咁叫)
定係各位師兄有啲好啲嘅Tactile Switch
可以推介下?
glorious pand啲金屬ping嘈到傻
可以試吓boba u4t,我覺得係最對得住佢價位既tactile
少解焊,用sucker吸極都唔乾淨解唔曬,想問下係咪都係買支解焊槍算
試下落D新錫
吸之前支雞放耐少少 (5秒左右) 先再吸應該會再易D
想問下2000FUN買KEYBOARD會唔會MARKUP食水深

我個LOGITECH G512 KEYBOARD用左5年
應該係我太廢都係唔得,差啲連粒switch都比我整爛可能都係行開深水埗買支解焊槍算
巴打有冇後續
用左電鑽+滑牙都開唔到
基本上所有手段都試哂
我d jwk switch 仲困住緊係入面
唔係hot swap既咩?點解會救唔番啲軸
係hotswap 呀
但係佢個layout 有d 位唔拆個case 會唔夠位入switch puller
除非夾硬扯佢出黎
用鎅刀可以挑到啲閪位軸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞