LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
fc660c改左無線, 方便好多
點改
支那link alert
如果純粹換走隻filco嘅原裝keycap
想500樓下搞掂

Tai Hao啲PBT keycap點睇
定同樣價錢有更好嘅選擇

先謝
wait for crp
廠board不斷有 係custom一路少
CRP已經做唔到500$樓下
mistel double shot pbt啦
上 hj2q studio 試

唔會
各位大佬好,想問個低能仔問題,Leopold FC980M 成日見d youtuber 唔插線就試打,頭post 有話Leopold 有出無線,但睇stat 又無話有bt果類(官方韓文唔係太明)
其實係咪有分有線無線兩個model?
小弟想買1800or 75%,紅軸(靜音係咪會貴d?),十分希望無線,budget 1000左右
咁既requirement 之前有巴打suggest 過Keychron K4但係網上評論過厚,唔知買k3v2 or k7呢類又得唔得
咁我係咪姐係要吸走晒啲錫先自從砌完冇搞過唔係好記得點搞
唔洗 衛星軸唔會上錫
但係其他上晒,唔知點拆返個衛星軸落黎
plate mount 定係pcb screw mount先
我啪返條u型了,但兩邊都仲未同步
Ching有冇地址google唔到
新手上路 盡情屌

早個排砌完隻kbd67 lite
stabilizer好難tune
lubed switch搞左成5/6粒鐘
不過用落真係好正

最近發現原來多數qmk based custom都係行default 125hz
就google左一陣 發現原來可以set上1000hz polling rate
搞左成兩粒鐘 用qmk msys搞keymap同config 再compile完 發現唔可以跟YouTube片 用qmk msys flash埋
mkiirgb v3 pcb要跟kbdfans個網 手動flash
搞完一耐 驚心動魄 依然有via support
開返osu試 終於唔再係125hz
開埋https://github.com/ad8e/input-polling-test試 終於有0-1ms
好撚滾動
今日係咪會開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞