LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(36N) | 頭Post V2.2 | 鍵圈交流日你去咗未?

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
我覺得除左cream 其實冇咩switch 真係好有逼切性去breakin
換keycap咪得囉唔係咩
想砌65, 上面行function 同num pad 好少用
各位大師
小弟啱啱入坑
想輕輕砌隻熱拔試下
想問問Lumia嘅Eva軸有冇人用過?
Research過佢話係類holy panda軸
咁係咪即係同極星紫軸差唔多?
FILCO keyboard介zowie
應該係T1 stem嚟 參考jwk t1
想請教下如果$1200~1500 budget想買現繩
87 RGB係咪得ducky選擇?
我見隻tofu65 無plate mount...
係咪差唔多價錢買返nk65會好啲? 但我見nk65 好似無現貨, 其實我見除左kbdfans 全部都無現貨
想買現成mk101極星紫又無晒貨, 玩鍵盤真係無限期嘅等待
LW-67 咁多位師兄你哋點睇佢個knob 好正
custom現貨得kbdfans ,gmmk pro 呢啲 其他唔洗諗
plate mount? 你講緊stab? Pcb screwin 會好用啲啵
其實我都唔係太明,不過睇Reddit 話有啲flaw, nk65 好啲咁
師兄其實65有冇咩推介,我見gb 前日開左個sunsetter r2, 諗住試下買,已經無晒
65一律推薦vega
直接最高性價比攻頂
好,咁我再留意下
其實有冇D好好啪但冇乜聲嘅KEYBOARD嫁
Mode65 睇落都好似唔錯
mode65可以慢慢諗
2022都仲有得買

利申 已買十月ship
依家已經係1月

第二個選擇就係 LW-67 個好似冇咁好?
等三四個月其實算快
我隻rama…
等我冇乜問題嘅其實 只係諗緊點砌好,想要個 hotswap

Btw 套gmk 成年都未到直情update 都冇
你講緊靜音tactile?
睇下自組boba u4
mode 65有得自己配色都幾吸引, 唔知手感好唔好呢
類holy panda this 類holy panda that
just say tactile
睇咩姐 自己中意就買 就係咁簡單
咁例如65 嘅會可能推 VEGA 呢類意見

因為LW-67 真係好似冇乜人講但我好鍾意佢個knob

但係佢隻numpad貴到傻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞