(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區113新手問嘢請睇#1

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
我 1 scoop 250 ml
唔怪得之呢排朝早成日見到呢條女係TW GO24踩機
我飲 matcha latte 同 milk tea 既 iso , 都無臭
係咪某 d 味先會
試下用自己MAIL申請下ACC睇下係咪要申請新ACC
洗乾淨D個蓋既入面,即係擰實個蓋同樽i之間果D坑紋,
係呀 我見佢講一餐30g呢個數
都9成9講緊protein吸收上限架啦
身體一小時嘅吸收上限就聽過 , 以餐去計就似乎唔啱 , 大把人一餐食 60-70g Protein
你岩 係講緊一小時吸收
呢個情況要分開乳清蛋白同酪蛋白

乳清蛋白breakdown 時間短但易吸收 , 酪蛋白breakdown 時間長但要經過消化 , 大概係咁
落少少水 左右輕輕搖一陣 再落少少水 再左右搖一陣 之後落滿水 先大力上下chok
如果落奶 因為啲奶凍 基本上係唔會溶 所以落大概1/3室溫水 搖一次先 再加滿奶 再搖一次
研究過 . 太凍係難 d 溶
反而室溫輕鬆搖幾下就溶哂
淨係知一次飲 2 scoop 屙尿好多泡
分 3 個鐘飲 2 scoop 反而無野
用奶真係好難溶 我平時都係沖200ml水 200ml奶咁
matcha latte 同 milk tea 都有飲緊
吸收唔到咪直接痾番出黎囉
第1次飲mp matcha latte都算ok啦
247好多籃波撚jump shot同埋一睇就知係季候鳥既人
有冇人跟過Jeff Nippard個5×full body program

全場總冠軍得嗰3個月go24 membership
呢個係咪claws嗰個ho man tsui
唔識佢
仲有5000蚊現金獎架好似
咁都好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞