(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區113新手問嘢請睇#1

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功

----------------------------------------------------------
有任何新手問題請睇咗pixel巴既post先

減肥/增磅
https://lih.kg/1071429

Team muscle pro極藍
消防陳家駿同拍檔Joey都係藍到黑 成日贊成黑警打市民,甚至殺市民,話打得好殺得好,間supplement鋪頭仲私下俾折扣黑狗,打埋科興
永遠懷念 Frogching 努力巴 小花生 勤力豬豬 威威司令 世界大戰(傻閪Batman)

Frog Ching崇拜區
夏天到了 常見問題
Q : 肚腩好肥但隻手又好瘦, 點樣減淨係整走肚腩脂肪?
A : 切啦屌你老母
成日見bench press最緊要夾唔夾得實個肩胛骨 想請教下除左練多啲有咩可以幫到夾實個肩胛骨 例如有冇咩動作可以練下咁
點練括約肌?
注意unrack果下 好多時unrack一推就鬆左
就係咁個膊瀨左野
回應返上個post 講allin 奶粉
真係買sample 試岩味先買
芝麻花生糖 可能台灣人先中意
同埋白桃烏龍沖出黎 水泥咁既色 係第一款外表就唔吸引我既味
可以去做巨人
想問下如果PLAN定會去考CPT牌
本身冇底 洗唔洗報下 FIT總/ AA/ IPTFA 嘅班同考個牌先?
定係直接自修考NSCA /ACSM/NASM?
邊間好?
易事姐姐66kg 跪拜區
搭單問 成日覺得做dumbbell bench press 好難夾實個背
慣性係踢高dumbbell訓平舉高dumbbell左夾 但係都好難咁
如果用開dumbbell推胸 大家平時點夾?
好多時踢高果野自然夾埋
lm
威威司令
我覺得芝麻花生好正喎 芝麻糊咁
白桃好飲嗎?
我有試過坐係到就夾左先 但係一踢高就會鬆左
都算唔錯 但對比其他味到差d
諗返起都想嘔
乳酸真係世界級
但真係好難搖
我次次飲都要最尾一兩個動作就搖左先 攤到做完同拉完筋先飲得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞