(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區113新手問嘢請睇#1

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
屌香港個麥記網要裝app先睇到營養食撚屎
雖然美國冇雞尾包, 但你對比返起其他淨雞包都差唔多400卡
中薯都320啦
中可樂210
加埋900幾
除非你
飲coke zero ,薯條換沙律 加 個包走醬啦,
咁就有可能接近少少240既

ref.
https://www.mcdonalds.com/us/en-us/about-our-food/nutrition-calculator.html
大肌肉 大動作 例如squat , bench press, deadlift, military press,要你成個身穩定, 影響既肌肉最多, 如果你係追performance既一定行先, 如果你飛左膊先去ohp, 9成performance drop.

要mmc既動作唔代表行先 當你連專注做都冇能力果陣 可能表示你排太多野落去果日度
Bulking定cutting

Bulking嘅話中間個雞飯可以多飯 同唔洗走皮 整體嚟講唔錯
Hkn平到飛起
有無人知有腰帶同無既PR 會差幾多?
死人冇PR
佢有個寫自己叫低卡餐 係一個板雞 栗米 凍撚茶可能預你凍撚茶唔落糖 寫自己240定唔知幾多
以前m記張盤紙反轉後面係有曬全部nutrition facts
唔知幾時cut咗

利伸唔食
有時夜晚我真係會板雞走醬 凍撚茶唔加糖 栗米
好似冇撚左好耐, 變左白底
板雞淨包走醬有幾多卡
有冇師兄買過Alphalete衫著?
想知衫長係咪偏長
大約少左50卡
睇myfitnesspal無走醬就37.5c 13.1f 21.8p 374cal
我諗走左醬應該淨係減左啲fat?
想知唔帶飯出街食要食啲咩先夠protein
即係都有成300卡
lunch 夜晚就大快活,下午茶就大家樂燒脾+燒味
豬扒飯 雞扒飯 好彩既話都有30g 進帳
燒味飯都有差唔多20g
避免炒飯炒面炒河 呢d通常少肉
求推介個問題都困擾左我一年半載
呢排屋企搞緊破產
pt 狗:快啲用卡碌埋啲堂,一次過上報破產就唔洗還
想問creatine bcaa 粉
個次序應該點食一日
呢張?
??????
次序?wtf?

Btw, 想曬錢就買BCAA啦
完全係冇撚用
利申 有買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞