(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區113新手問嘢請睇#1

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
想搵飝哥做教練玩教練
有無人知佢教得好唔好?
自膠
玩比賽先岩
玩教練
可以同佢地share 佢地休息時間長
share唔係問題

有時佢地都唔想2個鐘係rack
program要做十幾組 真係無計

利申:健力撚
岀聲問share都總好過棟係我隔離等,我真係唔會理呢啲人
當佢係觀眾
好似茶樓d仆街部長咁
呢枱食完就黎走架啦 企側邊等啦
睇你有冇錢有錢就搵,冇錢就睇starting strength/ 健身金字塔,再補多啲Jeff nippard/ Jeff cavaliere 片
唔關事嘅,純粹呢度討論垃圾Pt為主啫想搵好Pt主要睇佢其他client嘅result 同佢自己咩料,兩樣都有野睇下廢極有限
有啲pt都有試堂先嘅,你咪試下先囉,如果你本身唔想花太多時間睇片研究,揾pt都係好事
好啦 唔該巴打
唔該巴打
睇多啲片 睇下佢話用邊舊肌肉 同有咩common mistake同埋要mmc 例如你操胸 你推個陣 你仲要諗住用個胸咁既mind
自己學會慢d 不過當你有一日用到舊muscle又真係有感覺 會好有成功感
揾pt記得揾private個啲
覺得jeff nippard有幾條都好有幫助
Private個啲真係要慢慢搵逐個睇下佢地啲client成果點
再八下身邊有無人做開gym可以教下我先
完全冇關係 無論你食幾多幾少碳水
都冇可能咁快影響到肌肉同脂肪量

學咗兩樣嘢先
1. 卡路里
2. Muscle protein synthesis & breakdown
我係跟friend學
始終有個識操嘅人帶你 你行少好多冤枉路
而且都容易啲打好啲基本功
係我都係咁諗 雖然我開頭做都做下功課搵片同資料都有成積
但有人帶真係會再好啲學下啲基本功同姿勢仲會無咁易整親添
但身邊無人做開
我遇過好聲好氣問可唔可以share,俾人凶鳩返轉頭叫我等佢半個鐘後做完先

好彩我新手時期 我個friend係PT免費教我
你個case可能真係要搵PT 如有需要
岩呀, 過去同佢講, 師兄可以借黎熱身嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞