(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區113新手問嘢請睇#1

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
其實係咩事
龍旗唔係咁難架咋
https://tdeecalculator.net/

個網有建議你Cutting/Bulking攝取p/c/f比例,睇完唔明再問啦
Sbd hk啲腰帶翻左貨
巴打你係join gym定就咁跑步呀?
rolling plank side plank
早排先有個乜鬼claws fitness
抽緊邊個
有join gym就大把嘢做啦,你有咩計劃先?
cutting low carb 係106g 係每日計? 咁我應該夠
咁你可以跟住食試一星期(當然你輸入嘅數據唔係亂填先啦),睇睇有冇變化,但唔好太大期望一嘢就減好多,每日朝早去乾淨之後上磅,輕1磅當有進步啦,TDEE-300~500咁試下先啦,當然唔係咁簡單可以處理到,開到個頭已經係好事
同埋想問吓其實做完weight training 再做cardio 其實係咪唔係咁好
好過做左cardio先再重訓
如果你做cardio先 你做weight training就冇力 當然你可以做10分鐘中低強度cardio熱身先去做weight training
中午同夜晚加埋都唔少碳水,最好用app紀錄吸收卡路里,連仔指定app MyFinessPal
都係果句啦,冇局部減肥法,如果咁介意及想快,搵專業人士幫手,想免費就YouTube,哩度三言兩語其實幫到你好少,咁易做到效果啲PT(當然指有料果啲)食咗💩啦
但係會唔會影響增肌效果?
10個上胡教授度既10個都話佢唔對路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞