(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區113新手問嘢請睇#1

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
想問下蛋白粉最好係咪訓練完後飲 平時做完gym之後食lunch 再過2-3個鐘左右先飲
咁又係,印象中有即場公開評分好似得hkfbf同global classic,透明度高d,兩個都8月有比賽,睇佢會唔會參加,用真正實力同人鬥
agree 一樣野堅持廿日就變到習慣
加上有d效果個陣人地既讚賞會令到加有動力
我都係廿幾年唔健康生活 變左gym撚兩日唔操就頂唔順
好鹹
拍埋去好似未發育小朋友
仲未計對比samantha,見過真人好撚高大,如果著住出賽high heel隨時有185cm
第三好似比較粗線條少少,各個部位都粗少少,未必贏到佢
但eugene就明顯屌打佢,點計都應該得冠軍
有聲
計落用咗廿幾年先增到咁肥
用2-3個月 忍下口控制下熱量 行多兩步 就減到5-10%體重 其實算快啦
Eugene個背同膊都屌打淘寶兒
淘寶兒上身乜都冇 又唔夠乾
我問過兩種唔同人嘅意見,問邊個身型似冠軍
無做gym嘅我老母:poyi
做開gym嘅我條女:eugene

冇分 總之你一日食夠就得 你鐘意幾時飲就幾時飲
當你慣左操野,唔操野個日個心會「lo」「lo」攣。做gym真係會上癮

但明明gym完好撚辛苦,就好似操完腳之後,上樓梯個種甘;操完膊之後,舉起手換衫個種酸...都唔知點解自己咁犯賤愛上左做gym
我諗你最需要既係tune番個mindset
其他巴絲比你既建議你睇黎係harsh, 但如果只係覺得難, 被迫做, "做緊啦仲想點", "我已經點點點啦", 你係好難堅持
第一步改左個正面既心態先, 覺得難, 做唔到, 唔好講"唔得", 試下同自己講"我試下先", 或者"由一半開始做起先", 但要比目標自己要比上一個星期/月進步
咁樣先係motivation, 咁樣先對得住你自己對得住想幫你既人

呢度好多你口中"操左好耐"既人都一定經歷過洩氣同覺得自己做緊好多都無效果既時候, 但仍然係度同可以進步就係因為有你欠缺既堅持mindset

共勉之
請教下大家
玩半年都1.8喇
睇唔到圖,估計四肢肉量少,少少中央肥胖,有個肚腩仔
點樣可以縮短啲gym時間
依家行ppl都個半鐘
想加core/cardio 好似用好多時間
Plank 兩下算
影相呢個真...我就係無影相,但日日照鏡又唔覺有改變,會唔知自己做緊乜

好彩既係有keep住每星期check inbody,見到肌肉量慢慢升,脂肪又慢慢跌。先會肯定自己做既野係岩。不過望數字變化一定無望體態變化咁爽。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞