完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
多謝c打咁詳細嘅解答!
望完你之後我即刻換咗好多動作,做多咗藍色同埋黃色嗰啲。因為想減腰同大髀多啲!但係個卡路里都係消耗得唔高你係咪每次都係打嗰個boss?

ringfit對我嚟講ok
因為我唔鐘意出街做又要換sports bra
係屋企一開機就做得
之前用佢一星期做幾次都減咗10lbs
成世人覺得買得最抵嘅game
樓主無視我
走汁乾唔乾
翻緊工冇睇連登sorry!!!
體重冇點下降但腰同大臂都有幼到
明明都食少咗,但冇輕
唔乾!我好中意食有咬口同鞋烚烚嘅野
食包都會壓扁先食
其實唔好食水餃會好啲
因為水餃皮係碳水 入面啲餡料係脂肪
如果要食水餃可以揀呢啲
早餐 香蕉一條 + ringfit

午餐

下午茶
梳打餅 一包

晚餐
代餐奶昔
多謝巴打提醒
唔睇都唔知,仲以為素餃好健康
我玩咗一年ring fit 無咩用 唯一最有用就係慣咗做深蹲 其他我覺得唔夠帶氧 好似主要係練肌肉咁 所以之後轉咗玩fitness boxing

Fitness boxing 真係差好遠 好撚帶氧 好撚攰
我諗緊買唔買fitness boxing好但出去已經有學到

依家有2個1kg 啞鈴畀我喺屋企冇野做就連續打直拳
c打平時做開咩色可以減到咁多好勁!
平時打完拳會飲protein shake!
今日淨係飲咗一盒奶,定我翻去飲埋?
因為諗住做完運動先飲

因為翻緊工好肚餓,但身邊靜係得包餅,所以焗住食

巴打有冇其他野食推薦?細細地一舊就得
有諗過protein bar但太甜
呢到太少了 唔夠營同埋冇碳水個人會處於低能量會好冇效率的
我用咗幾個月先減咗10lbs已經好hea
我相信你可以做得好過我
巴打有咩獨門秘技
減肥藥我唔信㗎!
冇辦法,翻工收9點
翻到屋企再食又太夜
水浸吞拿魚未食過。我係垃圾口嚟,下次試下食先我成日見有嗰啲protein bar protein cookie等等。但啲人話好大陣代糖味
我都係玩開故事模式
逐關順住落
玩到宜家300幾 lv lu

你想練肌肉定減脂?
唔同目的,主要做嘅動作組合都唔同
例如平板支撐係練腹肌嘅動作
但係減脂方面就效率唔高

如果係想推高卡路里消耗
咁就要留意運動強度同所持續嘅時間
運動強度姐係你所做嘅運動係咪動作比較大
同埋你做嘅過程會唔會比較喘氣

唔同動作嘅卡路里消耗都係預設數值
我諗數字唔高嘅原因係連續抬放同大腿推壓喺ringfit嘅setting入面唔算係較高強度嘅運動
如果你做呢兩個動作都已經好攰喘哂氣嘅話(用運動錶/ringfit測心率到130以上會比較好)
咁就繼續做落去
但如果本身你就可以比較輕鬆做到無咩難度
我就建議你慢慢加大做充滿活力嘅抬抬大腿/連續抬腿/登山式嘅比例
呢幾招係我做過最work嘅幾招去提高心率
所以你會見到我做得最多係抬抬大腿同連續抬腿
連續抬放同大腿推壓你鐘意玩嘅話可以照玩
但係比例上無咁高就會好啲

Ps 如果係練腰嘅話
我建議盡量玩平板支撐+俄式扭腰(腳唔掂地下)+提腿+踢腿+抱膝式
淨做遊戲時間15分鐘都可以第二日感受到腹肌痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞