完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
fitness boxing 我都有諗過買,但揸住個joycon玩唔夠爽咁,我自己買咗2個啞鈴翻屋企,做完ringfit 再衝拳

我都諗住cut早餐,希望我都忍到口捱得過,同埋要改下夜訓習慣,日日打機打到2點幾

c打你都要努力!係會有回報㗎!
其實覺得 咁做有d 浪費錢?
打拳屬於cardio, 用嚟burn fat
但重訓係modify 自己muscle d shape
我覺得睇你自己想點
你打開拳用joycon玩應該會覺得冇癮,我當做下帶氧運動咁玩佢
我一餓就瞓唔到,所以要襯feel到餓之前嗱嗱聲瞓
我都知,其實搵到岩自己既減磅方法就得
減磅其實就係一個數字遊戲,做到熱量赤字就會瘦
我就真係buy 我自己用緊個套
由100kg 減到依家66kg
大家都係咁
預其話忍到個人好唔開心
不如當個兩日係cheatday, 食多少少 比自己過得舒服少少 不過當然唔係暴食喇
平日嚴守返紀律
其實我見你啲相 又真係唔肥 又瘦左 真係唔洗咁精神緊張 況且你日日運動咁濟
最緊要keep做習慣 慢慢又舒服地減
不要吃代餐哦
有21日 就會變成個習慣
你度左先 前排我都以為我高 但度完得18%體脂 仲要加左誤差 原本佢出15%比我
依家想再增肌 你想增肌 就唔可以食咁少嫁喇
我都覺,7xkg 個陣有一段平台期
boxing既話想增肌 我suggest你同教練講清楚 or else太多cardio =燒返你啲肌肉= 做尖都多餘
想問下你點過呢個平台期我100到而家77,開始減得勁慢,所以呢幾日先開始埋168
其實我係一個男性
我知道男女個基礎已經唔同,姐係basal metabolic rate
所以我唔夠膽話我自己個套會fit 你
但你仲想知,我可以照講
睇下你點睇
都想了解下做下參考呀
1. 要keep 番本身既飲食習慣
2. 係個飲食習慣既大原則下,微調一下自己食既野
3. 另一大原則,Keep住消耗既熱量高過食左既野 (就會食蛋糕飲可樂都得,不過唔recommend)
ching你總共減咗幾耐落到6xkg呀
好似5年
原來係咁,長知識了
因為我聽人講新手係可以增肌減脂同期進行,我覺得自己依家仲係一個新手?

咁中意打拳係因為我好享受打沙包同埋踢腳真係好爽,當然都有操體能,睇得出自己個腹部肌肉進步咗好多!想一路keep落去,出下汗咁,減下啲肥肉

襯7月唔洗翻學,想打多少少,等自己再fit啲靚啲
想著泳衣影相

做gym都可以!等我再諗下先
我覺得自己啲fat仲係好高,聽日有時間去家樂坊先再決定!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞