完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
如果單純口痕嘅話,推薦你食香口膠!有啲野咬,可以send訊息呃個大腦食左好多野,又唔會有咩熱量

如果真係感覺到好餓,你可以留意下平時食嘢會唔會有好多高gi 嘅野食(eg精緻澱粉)令你血糖升好快,搞到容易有飢餓感

轉食粗糧/多食菜都可以減慢血糖升㗎
腰圍有瘦到 咁減嘅可能係脂肪 唔係肌肉 好好吖

我宜家去gym room
要等完約 再買
咁早就去做運動!好勤力啊!
我仲未的起心肝去買247,因為未試堂
路過留言
夏天一到 gym都多咗唔少新手絲打
大家一齊加油
香口膠呢個唔錯!一陣去買包先!
早餐
紫薯+無糖麻薯+肉鬆 好好食,好似食緊蛋糕咁

午餐
7仔糖心蛋 同三文治

建議唔好買佢呢種長條,入面有沙律醬,撩到我手痛

晚餐
蠔餅0.3塊,西檸雞2舊,飯 1/3碗

運動
行路11000步
ringfit
絲打你呢只麻糬肉鬆係自己整定買啊?好好味咁,都想買嚟試下
我喺ig shop買 40蚊1盒嗰啲盒子蛋糕,只係我走咗蛋糕。
自己整應該都唔難!
thx絲打,我揾到了,好似幾正咁
紫薯肉鬆堅好食!
早餐
火龍果 一個 金奇異果 一個
午餐
大快活雞胸紅米飯 難得有我最鍾意嘅南瓜汁唔走汁了

下午茶
greek yogurt 一杯, ok 沙律杯

晚餐
炒菜芯一碟,椰絲包半個

運動
行路6500步
泰拳 上咗半堂
邊度肥呀屌

早餐 金奇異果 火龍果 各1個
午餐 娃娃菜 1棵 幼面一碗
下午茶 飲品一盒
晚餐 烚菜 煎雞柳兩條 1/3碗飯

運動
行路13500步
做唔到運動唯有每日行多轉
早餐 代餐奶昔
午餐 athina 0% greek yogurt ,2隻7仔糖心蛋
晚餐: 肉燥拌麵半碗, 生菜一棵

嚟m day 1好辛苦
食咁少野 小心甩頭髮

食多d魚 / 豆腐 / 加多隻旦都好
甩頭髮咁驚唔得吖

屋企好少煮魚,下次會反映下
突然間一黎食咁少野 無營養 點止甩頭髮
你自己加野食啦 咁減法瘦左都係似人乾
面d皮會勁dur無晒營養 唔會靚
一定唔夠啦 瘦得快都無用
身體見你比得咁少野落黎
即刻指甲頭髮呢d非重要器官cut營養分配先
唔會掛,都幾有營養啊我覺得

好想做運動有咩手部運動可以做
又嚟m又腳痛
我本身食量已經唔多
出去食譚仔我都係少米食淨半碗
係依家間中食奶昔

冇做運動,我唔夠膽食多
有無諗過唔夠蛋白質
早餐,下午茶可以加d nut
晚餐加肉啦
可以試下罐頭沙丁吞拿
吞拿最好係最好揀水浸個隻
絲打加油,我都係每日ringfit+食少啲澱粉,3個月瘦咗10kg
膝頭哥好翻一大半 + 嚟完m咁濟!

早餐 greek yogurt + 香蕉 + 黑麥全麥包 2塊 脫脂奶1杯

午餐 烚娃娃菜 烚雞柳 烚蛋 玄米茶 一杯

晚餐 手撕雞翠玉瓜麵! 好好食
甜品

運動 ringfit
行路11500步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞