完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
唔應該係克制,係唔好俾自己食,你依個心態已經錯咗,你可以試吓168斷食,前提係8個鐘食嘅野係有營養而且食足夠需要嘅熱量同蛋白質,而唔係八個鐘頭內亂咁食
4唔得
204 leh?
一般香港人來講204太難,168開始,慢慢試下186就夠哂

呢個係最basic
如果做運動嘅話佢會set得再高啲去到93

但如果我翻工
8點第一餐,去到下晏4點之後我就冇得再食嘢喎
我會2樣一齊做啊我係好中意打拳
暫時7月諗住一二四打拳,三五六 做gym,星期日休息咁
嚟m嗰個星期就做gym為主
好,咁樣好似唔錯。
第一餐 下晏12點,第二餐7點半。咁如果下午茶想食水果,沙律菜/ greek yogurt都應該得?
可以,但盡量唔好,keep 住兩餐,但兩餐要足夠你需要嘅野,食足夠分量,食足夠分量,食足夠分量,依一點好重要
話說唔知大家用咩方法令自己有動力減肥
我係買咗啲好靚嘅衫,但原來唔啱著但因為一件衫都過百蚊好貴唔捨得扔,就希望自己減肥著得耐
琴日試下著仆街我又著得落啦喎,嗰刻真係好好好開心,嗰陣件衫直頭反上去胸嗰度,突咗個肚腩出嚟
雖然手臂嗰度仲有啲緊,但已經好開心要再努力啲等手臂firm啲先得

咁咪變相每一餐都食好多我胃口唔算太大,我驚撐大咗個胃
咁都仲要減?好fit啦喎
我係當啲裙開始唔啱著嘅時候,係勁勁勁開心
著上身個陣條裙跣返低個陣,真係好爽
每次呢啲新發現都堅定咗我要繼續減嘅心
我明啊!!嗰排減腰一下瘦勁多,條條褲都鬆咗,嗰種滿足感開心過所有野。今年嘅目標係希望啲褲同裙全部唔再啱著
唔夠fit,體脂應該仲好高下
想著短裙仔,但大臂好粗,每次買裙都要買長啲
你比我想像中瘦喎
未到我心目中個體型我心目中嘅目標係好似啲kol咁

我而家啱啱開始行緊168,多菜走飯走零食少糖,另外再一個星期做五日運動,但驚啲營養唔夠嚟緊book咗營養師去攞下料,希望有用啦
咁我係應該去多啲gym?
gym room同我打拳嗰度好近,行5分鐘就到
所以我2邊都去得嘅。
只係我仲未買247 gym,啲program又亂咁嚟
如果打完拳再做重訓呢?會唔會太chur?我打完拳半個鐘左右都cool down哂唔算太攰
5日運動c打好勤力,我得翻夜晚時間可以做運動加油啊!但168嗰16個鐘會唔會好難頂
我啲運動都係屋企跟youtube做workout同玩fitness boxing你去打拳同gym有用好多我都想去學打拳呀,不過想減肥減到個樣睇落冇咁痴肥先
個16個鐘我ok呀,本身3月個陣開始節食,最辛苦個轉個陣已經捱過咗(個陣會餓到胃痛心口痛腰痛同頭暈),一兩個禮拜後慣咗就ok。我而家168係cut走餐早餐,所以16個鐘入面有一半時間都係瞓咗冇感覺
我都聽過有d 人係用咁既方法獎勵自己
搵到個方法岩自己就得
我今日用個好耐無見既fd 食飯,佢都話我瘦左好多,有d 傷心又有d 開心
依家28腰了,但都覺得自己好肥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞