完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
伯母sad but true...
唔辛苦點減肥
樓主仲讀緊書還好
我而家出左黎做野 肥到傻Q左
係呢期的起心肝, 隔日早上跑步, 中午食沙律, 夜晚唔食飯, 只食蛋白質高既野算
2-3 星期都減左around 5 kg
但真係好辛苦
你個體重好健康喎
2-3星期減5kg都算快啊我覺得!
巴打你要加油啊,畀自己有1日cheat day會開心啲
btw沙律好難食走醬食我發現自己好似隻牛
減肥概念錯晒喎

食得飽 操得飽 瞓得飽 缺一不可
跟上面有清答咗食 原型食物 無死
TDEE 要試,減10-20% 先
健康,但想有翻啲肌肉
買咗件泳衣,露手臂,好多拜拜肉好醜
點做港女打卡
食得飽,瞓唔飽,操應該唔夠,嚟緊平日會做多啲
呢兩日 星期六日 每日1點瞓,7點半起身化妝翻工補習

翻到屋企又7點幾,跟住做下運動又一日了
你因住搞到自己厭食
嗰日食完翻屋企即刻跑步同做ringfit
第二日冇重到算係咁
唔會畀呢件事發生嘅我仲好中意擺野落口

早餐係補習姨姨整嘅饅頭
午餐係7仔can 加代餐奶昔
中學嗰陣由72kg減到60之後就keep住58-60kg 呢個range,最高峰失戀唔食野都係去到54kg

以前又唔做運動,日日坐喺度打幾粒鐘機,又成日食甜品飲甜野

決定完sem之後畀個目標自己又依家開始減到55kg,時限係7月尾前
盡量淨係飲水唔飲其他嘢,食嘢會清啖啲同食1餐代餐
每星期打2次泰拳,有時間就會玩ringfit同埋飯後散步
6月份去做1個月gym
各位減肥巴絲都要加油

where 打泰拳好?
同樓豬打
如果唔洗返工可能得既
好同意樓主既講法
正常減肥概念香港應該apply 唔到
如果本身有錢另計
我去好平好多分店嗰間咋
鹹魚雞粒炒飯
絲打大波到痴線 有C
減唔到架啦
建議戒糖 行168 fasting

利申 自己186fasting 緊
炒飯多油到喊
就減畀你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞