完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
不如一齊做紀錄 我都減緊
21/6 目標 : 跑步 or 做coffee
食 : lunch 正常 / 晚餐 西蘭花+煎三文魚
梗係可以!加油啊c打!
減肥早餐食壽包?
認真咩?
蓮蓉好肥
上年93減到關gym前82
今年5月個陣86減到80
而家好似入左平台期
一樣,依家我係86-87唔上唔落咁
樓主平日 食極都係啲低IG食物
搵返啲有營養啲 高IG食物好啲喎

不過加油啦
其實減肥先係食低GI食物,減低胰島素從而減底轉變成脂肪
不過代餐真係唔好食咁多就真
呢個包超肥
20210621今日去咗迪士尼再直落打拳,攰到仆街

早餐
紅豆薏米粉溝水
金奇異果,火龍果各1

午餐
涷檸水走甜
茄湯豬扒通粉 炒蛋
多士冇走牛油唔食了

迪士尼肉桂條半條好好食好脆啊

晚餐
唐記包點 黑麻蓉包 384卡路里9g脂肪 10g蛋白質
仆街search完發現咁撚高,早知食全麥
7仔糖心蛋 2隻

打完拳後
蛋白粉 + 脫脂奶
烚雞柳 2條
烚蛋1隻

行路行咗15311步
好想食菜吖
想問吓酵素係邊一隻?最近排便冇以前咁好,再加覺得自己有好多宿便⋯但又唔敢亂試酵素,驚真係痾到個人脫水
好欣賞樓主堅持咗成個月
唔建議食酵素我試過一日屙8次屙到冇野屙,屙水

依家除非成4日冇去廁所,否則都唔夠膽食出街肚痛真係唔得掂

我食嗰個係最撚多廣告,有分咩日用夜用2包
講真屙完減膀唔減脂應該都冇咩用c打食多啲益生菌好過
我on9咗 我係講呢樣嘢
成日見到樓主中式包點當早餐 仲要一次食兩個
一個饅頭都250卡 得糖份同碳水

不如轉下酸種包或者找裸麥包 仲要無咁餓
下次牛油佢無走你就刮走佢 太陽蛋會健康過炒蛋!留啲quota去食出名好食既炒蛋好過
同意啊 我依家會烚蛋+ protein pancake
有時就帶包 因為我返工
同埋唔好因為上一餐食多少少 下一餐就食好少
最重要要睇macro同tdee 你呢餐食少左 之後一次過爆就好煩
嗰啲中式饅頭係我之前搵嗰啲台灣代購訂返嚟,依家都食哂了,所以唔會再買!
同埋嗰啲一大個都係得3-400卡,兩嗰細嘅應該都係2-300,所以冇話真係咁肥咁誇張!不過我費事再食咁多碳水了

反而嗰啲黑麥全麥包呢,我覺得勁好食但係我唔知邊一間好食啲。c打有冇介紹?我覺得嗰啲好有咬口好正
我見佢跟炒蛋,唔知有冇得轉,
下次會問下先!我都覺得佢個炒蛋好難食,又油
protein pancake好似有啲吸引!你喺邊度買㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞