完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
食日式醬油嗰隻!酒味一定好伏
華御結/七仔流心蛋飯團
唔會飽喇 飯好快消化到 仲要得一粒

本身請假諗住去迪士尼屌你老母黑雨
我仲要攞咗假㗎仆街

嬲嬲地

最近很愛的早餐
吞拿雨加粟米蓉 配 全麥鄉村面包 一塊
呢個咬口我畀100分,硬到乜咁勁正

休息一陣就去做ringfit 先

題外話,其實citysuper呢種沙律食唔食得
我見佢本身好似有落啲橄欖油?再額外比一包沙律醬你
如果唔食沙律醬得唔得
一餐大概100-150g
食少一塊豬皮又嚟投訴
盡量多纖維 同唔食沙律醬

隻蛋自己額外加,大概有3舊牛油果,2舊西蘭花,2舊雞胸同生菜呢度40蚊了
我都未去度,c打你係去邊度?
可以減下bodyfat
可以自己買磅
聽講偏差好大下 得既話都係
一喇
家樂坊 15樓
以為瘦左 的確係瘦左 但你只係節食 減既好大機會係水份 體重會跌 但體脂跌好少
寧願你一星期做幾日運動 再食少過所需tdee 好夠了
唔啊 係我之前一直係做運動冇節食
但我本身食好多飯
所以睇落瘦咗啲
睇完數據覺得要認真控制下飲食
可以自己扣番?
其實睇身形都會知,節食減肥個隻瘦同有做運動既瘦都好唔同
家用唔知扣幾多 但inbody係要加返3% body fat 我係247度 個pt話我知
yes 做運動未必會瘦但係望落有線條 用fit黎形容 仲有真係唔好睇腰幾粗幾重做指標
c打,臨嚟m個口成日好想食嘢,點忍好
我就快咬自己手臂
唔好用代餐,你食啲嘢唔夠蛋白質,你要搞番清楚啲觀念
btw我係嚟請求各位靚仔靚女嘅意見
嚟緊7月份 一至六都幾乎翻full time,收工再趕去打拳
想諗定啲餐單去食,翻工嗰度得間大快活同7仔同fusion
其他都係藍店同高卡路里食物
希望大家可以畀意見我
翻工可以帶飯翻去叮,前一晚可以喺屋企整定先

暫時午餐 諗到有
1. 大快活雞胸飯走汁少飯多菜
2. 水浸吞拿魚 +粟米蓉 配全麥包2塊
3. citysuper 沙律走醬 / 有蕎麥面嘅冷盤
4. 7仔滋味沙律卷
5. 自己煎2條雞柳 + 2 個迷你饅頭 + 1 隻烚蛋

希望大家可以畀意見我,我係唔食牛肉,羊肉,菜基本上依家都會格硬食除咗洋蔥🧅,感謝大家
我知,依家會克制自己唔食咁多代餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞