完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
myprotein~ 其實唔係話好好好好味 不過有protein好過無
屌今日一瞓瞓到下晏1點
下晏去咗飲茶,夜晚去食壽司郎

肥啊肥啊點解點解肥啊喂!

翻屋企即刻做ringfit
聽日做gym

早餐
火龍果一隻 金奇異果一隻
紅豆薏米粉
午餐
7仔can
晚餐
車仔面 (蘿蔔 西蘭花 雞扒 墨魚餅1塊 米線)

外加翻屋企之後食多咗9隻烚蝦

今日去咗做gym其實我踩樓梯同太空漫步係咪太少?
唉,管唔好自己把口
收工餓到就快暈喺條街度一落車即刻揾野食
冇下次了聽日做翻多啲運動抵消翻

彈性素食係指半素食?
我就咁睇 我覺得你有做開運動 依家又唔太肥 食完唔洗咁guilt 下次唔好嗌墨魚餅 之後米線睇下有無其他無咁肥既麵 再少面 一次兩次食到 唔洗咁驚 第二日均衡返就ok
btw度左體脂未?
你可能望落唔會好似ig啲人好瘦 體重未必低 但體脂都可以below 20的 體脂先最準確知道你減成點!
拉筋好重要 每次做完運動要記得拉
唔係嘅話keep住緊繃 會影響運動表現
仆街不嬲冇拉筋習慣
睇嚟要開始拉
我係嗰啲掂唔到腳趾嘅人嚟,小腿係maximum
因為佢話冇哂我想食嘅豆腐,所以畀咗2塊墨魚餅我,我食咗一塊就唔食了
今日食清淡啲再打拳!
我仲未度啊旺角好遠,得閒會去
有諗過買個膀翻屋企度
好似好辛苦,我雖然唔食牛肉同羊肉,
但餐餐冇肉食好辛苦間唔中有烚雞肉得唔得?
例如食沙律有雞胸肉畀埋
小腿要拉筋/搵roller碌呀
唔係只會愈黎愈硬
你做啲野用晒小腿力
家用磅未必有inbody咁準 inbody都唔係100%準 不過好過無!
你去邊做尖 去247既話 留意下 應該有
食野其實落油煎唔係問題
唔好食多過你tdee就得
日日食齋好快頂唔順
今日開始會拉
我條筋好硬
沙律依家進化到唔落醬食!但要灌水吞落肚

噴鍋油我知!
我都諗住買啲水浸吞拿魚翻屋企,係咪就咁開嚟食就得?
我唔介意白烚,但我介意日日得菜食
三色豆我都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞