完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
我會戒水果
最近發現自己對果糖敏感
其實有個體脂磅mon body fat 參考下
成功感會多好多

168 我建議第一餐12點食,第二餐下午7點食
菜肉為主
Fasting 既效果真係好快見到
(其實飢餓感撐過15分鐘就唔會覺)
8點起身,我撐唔到去12點
絲打想問下個代餐奶昔口感會唔會好噁心
我係肥你好多嘅絲打,呢排都努力減緊,戒晒糖同零食
我而家早餐兩隻白烚蛋,午餐好少飯多菜少肉嘅飯盒,晚餐淨係食菜,再每日玩1個鐘fitness boxing,呢排間唔中做下hiit,keep咗2個月,一開頭瘦得好快,但好似已經冇咩進展,諗緊試下啲代餐奶昔
btw switch嘅ringfit、just dance、zumba同fitness boxing,我覺得fitness boxing好似減得最好
講明先,我係一個垃圾口,我擺得落口嗰啲都會叫好食例如好鞋嘅烚雞胸肉

我覺得加水或者加牛奶都得,我飲嗰隻係朱古力味同麻薯味。其實同普通朱奶冇分別,跟住入面佢會有少少脆脆地嘅粒粒,有咬口咁我覺得唔會嘔心呀,但係有時會有少少黐牙(啲粒粒)
你呢個狀況係咪叫平台期啊?代餐奶昔佢155kcal,我食完可以四五個鐘之後先肚餓。

fitness boxing好似係打拳?我本身都有諗住買,但係自己都有出去打拳就冇買到嚕
just dance我手腳唔協調玩唔到
thanks絲打,等我試下買啲奶昔代替個lunch先
頭一個月減咗4kg勁鼓舞,之後就已經冇咩進展,個人勁頹,所以呢排先試下做hiit,點知第一次做完20分鐘,之後3日大髀廢咗咁,唔好話做運動,行路都要咬緊牙關咁行

是日ringfit,晏少少食飯之後再去散步

肚餓食啲提子
但我覺得你已經食好少喎
唔知仲可以係邊落手運動方面因為要返工,我盡量一個星期做五至六日每次一個鐘,但個體重都唔郁
打算日日行30層樓梯返屋企
可以覆一覆嗎?
淨係睇你食嘅嘢 唔夠多蛋白質
減肥唔夠多蛋白質 就會減埋肌肉
肌肉好難先增到 到時你減到肥
都係泡芙人

利申:我都減緊肥 想知我食咩嘅話可以去睇吓我個post
晚餐係
炒西芹,魚半條
準備出去散步
巴打好勁,我有60kg可能已經滿足唔會減
我lunch睇下加返啲雞肉魚肉,thanks巴打
雞肉記得去皮
今日嘅brunch
第一次飲乳清蛋白粉
係玄米煎茶Latte味
又幾好飲

外加ringfit,今晚再打拳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞