完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
今日夜晚出去食,唔夠膽食得多。
每次出街食都好罪惡,上次食甜品食刨冰食到眼濕濕
一嚟真係好好食,二嚟一諗到好肥要做翻多啲運動減
c打加油!
操fit自己,等自己睇上去大隻啲?
我淨係食雞肉同魚
我唔食牛同羊,豬又好少食
我係男,分享下我嘅減肥經驗

唔飲甜野
限制食野時間,唔需要限制食野嘅量,因為限制食野時間自然分量都少左,當然你都唔好特登食到超飽
過時過節先食白飯
平時就有打下波

由75kg 減到67.5kg, 但係多左0.4kg肌肉,減嘅全部都係脂肪
仲有,記住唔可以因為口痕食野,只可以因為肚餓而食野
呢句真口痕真係好難頂
琴晚好想食宵跟住忍口即刻去刷牙瞓覺
問下自己,點解要做d傷害自己身體嘅事,根本唔抵
Gayau
你觀念都錯撚左
邊有得局部減肥咁開心

你d拜拜肉一係你就練肌肉覆蓋左d肥肉
一係就減體脂而唔係減重

你60kg好明顯係正常體重
應該係你體脂高同埋無咩肌肉導致
開始實習就肥左好多 夜睇加唔夠瞓 荷爾蒙分泌亂曬
絲打,我睇字都覺得你減得好辛苦咁
你食咁少夠唔夠飽架?一陣影響埋自己荷爾蒙仲慘
你要記住,想減肥唔代表你要食得少,餓住咁減
食多啲原型食物,吸收多啲蛋白質
食一啲飽肚而低卡既食物
想精準啲可以嘗試計下自己既TDEE
GOOGLE就搵到架啦,有哂公式
運動方面唔好做死帶氧,負重都好緊要
自己上網睇多啲資料
搵一個啱自己既方法去減
如果你呢一刻覺得減肥好痛苦,好難堅持落去架
希望你日後都可以養成健身既習慣
利申 斷斷續續GYM左一年,仲摸索緊一個啱自己既方法
一齊加油啦!
169 絲打 60KG 都肥?
認真的 你宜家搞到自己咁辛苦last唔到耐

當你暑假真係減到目標體重,但如果唔keep住呢個習慣好快又反彈

你咁樣食咁少仲對身體好傷,可能有後遺症

不如有一個少少-中度辛苦嘅運動習慣比自己,係可以堅持到好長時間嘅

好過你咁樣短期內極辛苦又唔開心,之後反彈仲可能完全放棄
係,冇咩肌肉,成身肥嘟嘟咁
我會努力㗎啦
早瞓早起都好緊要
依家完sem之後1點半前瞓8點前醒
之前晚晚3-4點先瞓但又要9點起身,長期唔夠瞓冇精神
巴打恭喜
你平均一個星期去幾次
就係夠飽呢下先過癮呢1年我個胃口都細咗好多,
平時譚仔少米會食淨半碗有多
仲要依家夏天,更加唔想食野

屋企又成日唔煮飯,所以我夜晚通常都係烚菜,食少少肉同水果就一餐其實飲食嗰邊我覺得我控制得算好掛
我睇咗我TDEE大概1925-2170呢個range

運動嗰度我都探索緊但成日翻工,得翻夜晚有時間做
身邊啲同學個個都好瘦
樓主出街跑下仲好
用nikerun club 計
跑40mins 都500卡以上
計你跑慢D都300-400卡
你呢個真係多舊魚
有打拳應該都會keep住落去
做gym等我試1個月先
又冇話唔開心嘅見到條腰瘦咗開心咗好多
我阿媽都成日話
我落街快行半個鐘都同我咁樣玩差唔多
跟住我夜晚就會又同佢落街行,翻屋企等沖涼嗰陣時就再做ringfit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞