完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
睇完內容,發覺樓主最大問題係唔識食野,竟然夜晚食麵包,但相反以為牛腩係對減肥唔好嘅食物
我知包有好多碳水同牛油,但睇佢個包裝好似好高營養咁
我唔食牛肉㗎,但腩唔係好肥咩真心
強度去到30
你可以參考下上面有個c打做ringfit嘅意見!
睇做咩動作係好重要!
我依家冇再做咩甩手,轉手臂嗰啲!每次做完都好大汗
你有體力化運動 , 食麵包其實唔係問題 , 但唔好放喺夜晚食 , 除非你之後仲有運動要做 , 而肉類本身好難轉變成脂肪 , 只要留意啲汁
係咪我問題 我覺得佢啲雞胸係史上最難食
早餐
代餐奶昔 加 脫脂奶

午餐
7仔照燒雞扒生文治
鈣思寶燕麥奶
7仔即食雞胸

Snacks
sparks protein chocolate
烚蛋

晚餐
炒娃娃菜 黑木耳
1/3 碗飯
自家製咖哩雞 4舊

運動
13500步
半小時 ringfit
我問過身邊啲朋友,佢地都話難食
Don’t block me
減成點啊
一般減肥其實雞扒走皮走汁已經好夠,根本唔需要咁極端去食白烚胸
巴打可唔可以解釋多少少「肉類本身好難轉變成脂肪」 想學野
咁要講到蛋白質中嘅安基酸公式,要轉化成脂肪過程係十分曲折
因為我覺得烚雞胸係最好食
早餐只飲奶昔無記錯會有代謝問題,都係加少少電粉好啲
唔食得m記㗎!

我都想食到3餐正餐但好多時我都喺條街度,成日一路行一路食
烚蕃薯食會唔會好啲?
早餐 瞓到12點所以冇食
午餐 烚蛋 1隻 呢杯我覺得好難食嘅蔬菜湯
烚河粉半碗(冇調味料)
琴晚食剩嘅咖喱雞4舊

Snacks
7仔即食雞胸
七仔糖心蛋 2隻

晚餐
梳打餅乾一包
蛋白粉加脫脂牛奶🥛

運動
8900步
泰拳
話說同大家分享係一件好開心嘅事
今日去打泰拳俾一個叔叔話我瘦咗好多
話我個身型同第一日入嚟嗰陣爭好遠
問我係咪輕咗磅好多
聽完之後個人開心咗成堂

所以減肥係會睇得出㗎!
其實減肥係應該長期改變你既飲食習慣
如果依家因減肥食到好清淡,到減完食番正常野就好易會反彈
我依家最多會節制多少少,到真係減完個時先放寬番

我依家盡量可以就係168 + 211,調味唔理
食飯係先食餸再食飯/麵,食唔哂就算

我依20kg其實減得好輕鬆,想食既野都可以食到,會食壽司,會食魚生飯,會食放題,會打邊爐
多謝巴打你嘅建議!希望你過多一排可以改咗你username啦

168斷食法我都有諗過,但我應該實行唔到我似啊暑假返工又係10點已經返緊,起身計埋化妝都要8:00醒
同埋我本身食嘢都係偏清淡嗰種人嚟,不過以前就成日食杯麵,貪佢快靚正

我都想食好西尤其依家就快嚟m,個口成日想食野
加油呀 樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞