完sem之後嘅目標得1個!就係減肥

979 回覆
28 Like 124 Dislike
日系衫我都有著過但好多layer,加上係長裙多
我好怕熱,冇咁熱先會著
力威健身,唔操下身
但日系會比較平易近人啲其實,layer個part係睇你點著,唔一定係長裙加多layer既
Ching 誤會左,我無教過
我只係分享自己減肥經過
練pat 基本上離唔開腳,你可以再試下做埋弓箭步,屋企唔夠位就原地做先
我自己覺得 咩系都得 自己認為靚咪得
pp紅底好過仆街美心
咁都唔洗有靚pat 加上比例會好奇怪
*就
去gym做 RDL, hip thrust, bulgarian split squat
睇咗成晚發現我翻工嗰度係美食沙漠嚟

一 全日翻工 0915-1830

午餐 2個迷你饅頭 + 煎雞柳 2條+ 蒸西蘭花 + 烚蛋
晚餐 大快活雞胸紅米飯 走汁少飯多菜
運動 2節泰拳
運動後 飲蛋白粉 +脫脂奶

二 全日翻工 0915-1930

午餐 烚蕃薯 1條 + 烚蛋 + 煎雞柳2條 + 沙律菜走醬
運動:1節泰拳
運動後 飲蛋白粉 + 脫脂奶

三 半日翻工 1430-2030

午餐 全麥面包 1塊 + 吞拿魚 + 粟米蓉 + 烚蛋 + 烚生菜
晚餐 7仔飯團 / 三文治 / 屋企食
運動:休息

四 全日翻工 0915-1930

午餐 ok 黎麥雞胸沙律 + 全麥包 1塊
晚餐 全麥面包 1塊 + 吞拿魚 + 粟米蓉 + 烚蛋

五 全日翻工 0915-1930

午餐 greek yogurt + 2個迷你饅頭 + 煎雞柳 + 蒸西蘭花

六 半日翻工 0915-1500

午餐 subway 全麥包 雞胸/火雞胸火腿 走芝士 生菜 青瓜 蕃茄 粟米 落少少chili sauce?
晚餐 住家飯!

儘量行168飲食,想知咁樣夠唔夠營養,蛋白粉係我之前買落嘅,如果飲咗就會破咗168

而饅頭我係食得迷你size,2個大概 150卡路里左右加上係低糖 奶素
如果中間肚餓嘅話會飲無糖豆漿或者食一條蕉
希望大家可以盡情咁批評吓我唔介意食得寡的
家樂坊果個係inbody?
yessss
暫時我幾滿意我既身型比例
我比你輕10kg 但身高 腰圍 手臂 大髀全部都係同你差2-3cm
點解會咁係唔係我體脂太高
試下減醣甚至無醣?
我反宜想個pat pat扁啲呀
一着短裙,個pat pat就突晒出嚟,圓碌碌咁,啲人成日望住晒

i mean女仔 男仔唔洗focus係pat
泡芙人姐
其實 ring fit 減唔到肥。。。。
好!多謝指教
星期六日都會食好少少嘅翻工嗰度真係冇啖好食
填飽個肚,夠營養就算。

如果按照佢呢個講法我應該係要減咗饅頭呢個option,同埋最尾先食飯,生果都要食多啲喎睇嚟
但又行168又減醣又做咁多運動同重訓,我驚我堅持唔到或者遲啲會即刻反彈

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞