撈左按揭好耐,你問我答(9)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
2成囉,加埋雜費2百幾萬
想問下宜家按揭 租金收入打8折定7折?
你收入借到咁多? 應該買唔到咁貴喎
我老婆做擔保咪得囉⋯
有打stamp 70% 無打60%
想問下60歲仲做唔做到按揭?有正職
想樓換樓 諗緊full pay換定借30萬旁下身
但聽aa講 如果依家full pay層樓 有機會影響下一手買家做按揭同物業估價 真唔真?
有咩方法可以另外執多幾千?想知
我地而家買左797萬樓 咁會唔會爆得好勁呢
我岩岩先收到信坐正左, 今個月既糧單就唔係acting allowance.
我今個月已經睇左樓想入市, 想知唔夠3個月糧單有無影響?
tu i 絕對會拖累啊
搞乜tu咁差如果仲有數喺身就即刻清哂佢先啦,再擺起碼1個月睇下會唔會升翻啲。你可TG我睇下點幫你拆
—小秘書@DrLoan
我最快係citi, 兩星期多少少批咗
已TG U
一層供完嘅市區村屋,30歲業主,有無可能加按到?
重上按保套現/轉按甩名先可以30年呀
對的,要買多份按保,不過若你三年內甩舊按保plan可以有refund,所以睇吓你第一次按咗幾年~
回贈最靚有1.13%,而且保費有6-65折~
—小秘書@DrLoan
轉新工定點?
如果買6 m , 諗住借6 成
得銀行三個月statement 出糧record 夠唔夠
你本身Citibank 有acc? 定政府工?見大家普遍都4-6星期先批到
推推
想問下如果成交價低於銀行估價係咪唔會批 thanks
唔會批按揭
博士你好

我家姐買咗層680萬嘅樓 俾咗首期68萬 我做佢擔保人 兩個人人工計埋有$67375
但我有每個月供p loan $5052 另外仲有83000卡數
因為銀行按揭個邊叫我清咁啲卡數 我想請問下如果我清哂83000卡數 會唔會穩陣借到9成按揭?
兩樣都唔係,普通打工仔
你好

做緊5成按揭,申報自住物業

而家想岀租,係咪要同銀行申請

如果同銀銀申請,係咪會加息?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞