玩咗幾年期貨買賣 同大家分享下少少睇法

1001 回覆
164 Like 29 Dislike
可可豆和糖好似好強勢。但呢兩樣冇咗即市報價,有冇看開呢兩個市場?糖特別強好想買吓
糖上星期入咗場
可可麻麻地
太遲發現糖,即刻買,set 15 止蝕

巴打你係咁買 唔好過度投機喎
放心,唔算好大,唔好好似銅,一下跌咁多,我心臟負荷得到
好有同感,係一段大升或大跌市後,市況處於橫行,如果亂開倉,之前勝果d好易洗到冇曬,親身經歷,見財化水
好似依家恆期咁
原油搞咩升到仆街
期油同取暖油都去緊區間頂
有機轉強呀 做淡唔緊要 最緊要識離場
會唔會開個post專傾呢啲
你想傾乜先
市場走勢來來去去都係咁
你用咩黎買期貨
Interactive Broker
Btw想了解多d睇下我youtube channel
放工自娛拍下片講期貨交易
https://www.youtube.com/channel/UCQzGVWKR89pLCdLNj2FAqCA
你地有無買埋bitcoin期貨,呢排爆得好勁
嘩 個介面複雜到
冇玩開 好似成usd$30k保證金
巴打用開邊個
我以前用耀才sptrader 個ui好尻流
之後見佢落tvb廣告 佣金又貴
轉咗ib
60k, 1pt 5usd, 每日幾千usd上落

成日行單邊,趨勢至愛,可惜佢無mini,但可以買GBTC代替,缺點係股票,交易時間短,易gap up or down
我$420 買左12月粟米,見早幾日高位427.5 ,升穿set 定買入,出warning 12 月就快到期,想問通常幾時你先rollover 去下一個contract (三月粟米)?同埋是否改set 三月近期高位$434?
而家roll得啦
通常即月同下個月嘅成交量去到相約水平我就會rollover
加注你睇返3月個圖會比較好
謝謝你。昨晚427 平咗,今日等位買番。
另外想問,我每早起身一望,個價錢好多時同click 入去個bid ask 不同,是否正常?
未開市d盤亂掛啫
想問下大豆點處理?
冇想過銅止蝕完又升過。
另外想問下可可點睇,我又2500 睇到2700
定止蝕 之後瞓 唔好諗可以係最高點賣
一個trend捉到一半都要開心

好多時都係震完再買入返
詳情睇返我嘅youtube片
處理方法就係再入場

可可走勢如果fit你交易條件你可以選擇交易
剛剛糖又震走,剩返1 張。想問糖有冇申請即時報價,糖 的交易所即時報價貴好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞