【歐洲exchange四圍去】夏遊東南歐篇:希臘 克羅地亞等 (遊記+你問我答) 3

1001 回覆
59 Like 2 Dislike
我6月去克羅地亞 預6日

6日應該去到四五個地方 plan左路線未

而家剩係諗到dubrovnik split
十六湖你有無去?係咪近zadar多d 我見你都留得唔多日?

16湖無 太多人話無相同想像中咁靚 講到咁就懶得去
zadar剩係留左一日,已經玩左個石灘、行爛左個城、坐左好耐海邊,玩埋潛艇
皮已正
5月毒遊英國諗緊去邊個附近國家好

謝絲打
遠同近機票都差唔多價
有幾多日玩
機票就8號會到London 28號係London走
乜都未plan
樓主
如果想由波斯尼亞去波蘭,點去會比較好?
羅騰堡,海德堡同紐倫堡 3選2 簡邊2個好?
定將果2日比Krakow好 因為我好想去Krakow個集中營 亦都想睇下個鹽礦

zadar剩係留左一日,已經玩左個石灘、行爛左個城、坐左好耐海邊,玩埋潛艇

應該會hea遊
Dubro應該留三日 會唔會太多

香港來回london幾錢先算抵?
如果行程係 London, Paris, Venice, Athens, Santorini 會唔會好奇怪?應該預幾多日?thanks

如果行程係 London, Paris, Venice, Athens, Santorini 會唔會好奇怪?應該預幾多日?thanks

威尼斯好怪

手信 有1,2件無入鏡
後面紅色you其實係條大冷氣被 迪迪尼買15歐 抵到爛
dark vader I'm your father 好鍾意既一份 不過唔係最尾一日都唔會買條被返去
收工可以再補張圖 無錯我第二日就返工
終於都寫到克羅地亞

Qatar同emirates都做緊特價
4000樓下都有交易
不過英國離境稅好貴
Open jaw 其他地方走會平啲

威尼斯好怪

咁即係唔要威尼斯?但又好想去 定係加一個其他地方好d

威尼斯好怪

我個人覺得好似加埋南意大利一個城市會好小小...
純去威尼斯有小小唔抵

威尼斯好怪

純去威尼斯有小小唔抵

咁如果係 London, Paris, Milan, Venice, Athens, Santorini 咁呢?要預幾多日 thanks

威尼斯好怪

純去威尼斯有小小唔抵

咁如果係 London, Paris, Milan, Venice, Athens, Santorini 咁呢?要預幾多日 thanks

不如你講你幾多日仲好
過來人 米蘭真係無咩野睇
教堂 聖西路(唔睇波可以skip) shopping一日搞掂

威尼斯好怪

純去威尼斯有小小唔抵

不如你講你幾多日仲好
教堂 聖西路(唔睇波可以skip) shopping一日搞掂

我應該會去14日左右
機票就8號會到London 28號係London走
乜都未plan

諗定有無咩地方特別有興趣,之後去埋佢既周邊國家
樓主
如果想由波斯尼亞去波蘭,點去會比較好?

兩邊唔太近,如果無時間既我會飛機,有時間就會由下面慢慢陸路經上面d國家一路玩上去,或者掉返轉 因為兩者中間既國家都值得一去
羅騰堡,海德堡同紐倫堡 3選2 簡邊2個好?
定將果2日比Krakow好 因為我好想去Krakow個集中營 亦都想睇下個鹽礦

我覺得德國果幾個地方就係睇童話小鎮靚景,krakow就知識型,
所以睇你想要d咩,
我無去前者,雖然好靚,應該將來會去 畢竟德國呢d靚位去邊都方便,實有機會再去,
krakow果個我有去,而krakow集中營係其中一個我覺得非常值得去既地方 真係要呢兩個揀一,我覺得krakow會係個特別d既體驗,因為靚景始終好多地方都有
不過,德國境內其實都有唔少集中營參觀,如果好想去果d xxxberg都可以照去德國,近近地用其中大半日去下境內既營。例如有巴打之前提過bayern入面都已經有個。
但krakow果個應該最出名

應該會hea遊
Dubro應該留三日 會唔會太多

3日,真係有d太多 我地勁hea,兩日半都太多

手信 有1,2件無入鏡
後面紅色you其實係條大冷氣被 迪迪尼買15歐 抵到爛
dark vader I'm your father 好鍾意既一份 不過唔係最尾一日都唔會買條被返去
收工可以再補張圖 無錯我第二日就返工

巴打好chur無得抖返日就返工
睇黎巴打買手信都用左唔少錢

威尼斯好怪

我覺得如果呢幾個地,次序應該咁
london paris athens santorini venice
因為santorini入左去 要搭返飛機出黎,佢有平機去意大利既機率係高過去其他國家,verona/venice既機都有,所以搵到既,就其實都順路,可以係意大利玩完搭返hk/去london都易d同平d

威尼斯好怪

純去威尼斯有小小唔抵

agger 推企florence (2日) cinque terre (1日)
米蘭果d用黎當去搭飛機前行個圈就算了

威尼斯好怪

純去威尼斯有小小唔抵

不如你講你幾多日仲好

我應該會去14日左右

london 等去過既巴打幫手答
paris 夏天應該3-4日左右
athens 1日
santorini 2 full days
venice 2 full days
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞