【歐洲exchange四圍去】夏遊東南歐篇:希臘 克羅地亞等 (遊記+你問我答) 3

1001 回覆
59 Like 2 Dislike
當我好想去歐洲+當我無錢時見到咁既野

【#歐洲】抵到震!五星航空飛歐洲只係二千五!6月21日前出發,來回歐洲各大城市$2,040 起 – 卡塔爾航空 (詳情:https://flyday.hk/47246)

今次卡塔爾嘅歐洲機票真係平到無可再平!連稅二千五就可以飛歐洲!6月21日前出發,經多哈轉機來回歐洲各大城市$2,040 起!連稅計伊斯坦堡$2,595、斯德哥爾摩$2,793、阿姆斯特丹$2,886、米蘭$2,899、巴塞隆拿$2,906、威尼斯$2,939、羅馬$2,971、馬德里$2,982、蘇黎世$3,022、雅典$3,041、巴黎$3,151、曼徹斯特$3,714、倫敦$3,942 等等。價錢已包30KG 寄艙行李,仲可以不同城市來回。大部份航點唔駛三千!而倫敦更加跌破四千真係好吸引!

我又諗起我呢個on9仔買左勁撚貴既機票
點解當初唔識買multi city

唔怕唔怕 exchange機票點都起碼5000 6000 感覺無差咁遠
請問有咩上網卡介紹
過幾日飛
會去奧地利同德國
Munich落機先 邊到有sim card買

我係淘寶既果d30日幾GB 全歐applicable果d, 香港呢邊買係抵d同方便d,一落機就用得,但你應該唔夠時間淘,深水埗果d sim card檔應該都有

【#歐洲】抵到震!五星航空飛歐洲只係二千五!6月21日前出發,來回歐洲各大城市$2,040 起 – 卡塔爾航空 (詳情:https://flyday.hk/47246)

今次卡塔爾嘅歐洲機票真係平到無可再平!連稅二千五就可以飛歐洲!6月21日前出發,經多哈轉機來回歐洲各大城市$2,040 起!連稅計伊斯坦堡$2,595、斯德哥爾摩$2,793、阿姆斯特丹$2,886、米蘭$2,899、巴塞隆拿$2,906、威尼斯$2,939、羅馬$2,971、馬德里$2,982、蘇黎世$3,022、雅典$3,041、巴黎$3,151、曼徹斯特$3,714、倫敦$3,942 等等。價錢已包30KG 寄艙行李,仲可以不同城市來回。大部份航點唔駛三千!而倫敦更加跌破四千真係好吸引!

唔怕唔怕 exchange機票點都起碼5000 6000 感覺無差咁遠

我係個double
真係極唔掋 夠去多個trip
想po之前北歐啲相騎劫
請問有咩上網卡介紹
過幾日飛
會去奧地利同德國

我係淘寶既果d30日幾GB 全歐applicable果d, 香港呢邊買係抵d同方便d,一落機就用得,但你應該唔夠時間淘,深水埗果d sim card檔應該都有

3果張係咪廢架
深水埗有無話邊d好用 聽人講都唔少係流

3幾好用
想開海外提款應該咩銀行好?
係咪一般都會申請信用卡 香港放錢入去 歐洲攞番出黎?
請問有咩上網卡介紹
過幾日飛
會去奧地利同德國

3果張係咪廢架

3幾好用

3係指係香港間3買?
聽人講去到英國買3 有12GB用30日 全歐洲
請問有咩上網卡介紹
過幾日飛
會去奧地利同德國

3果張係咪廢架

3幾好用

3係指係香港間3買?

3uk個張 香港好多地方都有得買
香港間3有無我就唔知

Citibank好似有個唔知咩logo 外國好多地方都禁到
但我個張禁唔到
信用卡個個唔明你講乜
請問有咩上網卡介紹
過幾日飛
會去奧地利同德國

3果張係咪廢架

3幾好用

3係指係香港間3買?

同人傾過 去英國買好似同喺香港買差唔多價
英國£20 12gb

...... 我買去瑞典 荷蘭返 4100....依家平到3千唔洗.....

但我個張禁唔到
信用卡個個唔明你講乜

唔該巴打
我再研究下
對唔住 我1999
有frd話應該申請信用卡去提款
因為咁樣做可以免手續費
未追曬post但見到有絲打有旅行相 歡迎騎劫

但我個張禁唔到
信用卡個個唔明你講乜

唔該巴打
我再研究下
對唔住 我1999
因為咁樣做可以免手續費

個logo好似係綠色cyrus之類
一路都唔記得問樓主 機票點買法會平啲 目的地係Graz 但係直航好似都貴

係咪話買來回機票會好啲 之後再改日期

但我個張禁唔到
信用卡個個唔明你講乜

唔該巴打
我再研究下
對唔住 我1999
因為咁樣做可以免手續費

係咪Cirrus
銀聯櫃員機得好少地方有

但我個張禁唔到
信用卡個個唔明你講乜

唔該巴打
我再研究下
對唔住 我1999
因為咁樣做可以免手續費

係咪Cirrus
銀聯櫃員機得好少地方有

Yes
銀聯試過london見到好多 但無一部禁到
信用卡有得提款? 定你入多d錢到時當debit card用
一路都唔記得問樓主 機票點買法會平啲 目的地係Graz 但係直航好似都貴

係啊點都買來回先 但回程果張要flexible既 睇清楚 因為有d平既但乜都唔改得

係啊點都買來回先 但回程果張要flexible既 睇清楚 因為有d平既但乜都唔改得

比我會比較下直航飛附近大城市會唔會平好多

btw果時我搭lufthansa,唔係直航,一野飛十零個鐘到德國,再搭多一個鐘去荷蘭 感覺都唔錯

...... 我買去瑞典 荷蘭返 4100....依家平到3千唔洗.....

真係好din,上年我家姐買三千尾,四千頭,我已經以為最平
我fd上年去歐洲玩係用credit card果個方法,但去到發現好多時用credit card提款都係fail
我有時用credit card都係比唔到錢,無啦啦話要打pin,但我無印象張card set過pin
請問有咩上網卡介紹
過幾日飛
會去奧地利同德國

3果張係咪廢架

我家姐之前去意大利係係香港買3,work既
ssp日本card我成日買,無伏,歐洲我就無試過 剩係淘寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞