【歐洲exchange四圍去】夏遊東南歐篇:希臘 克羅地亞等 (遊記+你問我答) 3

1001 回覆
59 Like 2 Dislike
絲打有冇去過威尼斯?
d房好貴點book好
岩岩搵7月中既Hallstatt住宿...貴到痴線
Salzburg即日來回算

無 好鬼想去

好快覆
我諗緊去唔去 我認知既剩係得天漄海角 葡撻
唔太吸引

咁啱入到黎就見到
我本新都無興趣,但去完西班牙就好想去埋,覺得個風情會幾正 同埋我鐘意食葡汁 覺得果度都會有唔少香港偏門美食

所以下次去歐洲想去葡國加西班牙南部

係唔係因為我
是但影是但up

本新都想 你講到咁正更想

我歐洲trip每行100米就停低影相既地方得2個, 一個係羅馬 另一個就西維爾
而且西維爾好適合day trip擴散式咁玩, ronda 直布羅陀 馬拉加 連摩洛哥都有得去

我好想去ronda
絲打有無去葡萄牙

無 好鬼想去

好快覆
唔太吸引

咁啱入到黎就見到
我本新都無興趣,但去完西班牙就好想去埋,覺得個風情會幾正 同埋我鐘意食葡汁 覺得果度都會有唔少香港偏門美食

最後cut左
因為去都係得兩日 留返將來有機會先
我剩係對撻有興趣 唔好汁

得兩日又少左d 無錯 去埋西班牙
絲打有冇去過威尼斯?
d房好貴點book好

住mestre,二十分鐘巴士(1.8歐)就去到威尼斯主島,平好多
絲打有冇去過威尼斯?
d房好貴點book好

仆街真係好貴

係啊聽好多巴絲都咁講
人在split 有咩好食

我係split好似無食到精彩食物 上菜仲異常地慢
trip advisor下 幾可靠

其實即日好d
我覺得個景完全無好震撼個個feel
國王湖贏幾條街
仲要hallstatt住真係貴
絲打有無去葡萄牙

無 好鬼想去

好快覆
唔太吸引

咁啱入到黎就見到

最後cut左
因為去都係得兩日 留返將來有機會先
我剩係對撻有興趣 唔好汁

得兩日又少左d 無錯 去埋西班牙

西應該就咁巴塞4日
無時間去其他
絲打有冇去過威尼斯?
d房好貴點book好

住mestre,二十分鐘巴士(1.8歐)就去到威尼斯主島,平好多

依家睇下先
絲打有無去葡萄牙

無 好鬼想去

好快覆
唔太吸引

可以去佩納宮 仲有Porto!
最後尾我都係book咗本島
可能我6月尾去所以貴d?
4個人1500蚊晚
d frd話住本島方便d,
我見mestre都要1000到我就屈服咗
4個人1500蚊晚

威尼斯你留幾多晚?
4個人1500蚊晚

主島一向都貴d,mestre都要每人250就不了 咁主島抵d 兩晚的話

其實即日好d
國王湖贏幾條街

我諗hallstatt係sell優美 成個景好和諧 童話小鎮系列 後面果d唔係奇特山型 所以唔會震憾 不過就優美到我會想坐好耐望住個景 覺得好舒服
玩Dubrovnik 2日會唔會太少?
玩Dubrovnik 2日會唔會太少?

睇你想去做咩
以我既步伐就覺得夠
我去行城牆行左幾個鐘 市內玩盡左 仲睇埋戲 (因為落大雨)黎計,其實一個full day都夠,一日半都ok,但如果想玩獨木舟、上山頂睇城景,就預多一日半日

其實即日好d
國王湖贏幾條街

我諗hallstatt係sell優美 成個景好和諧 童話小鎮系列 後面果d唔係奇特山型 所以唔會震憾 不過就優美到我會想坐好耐望住個景 覺得好舒服

補多句,但國王湖個景真係屈機,睇相已經:
但食屎我去munich果時無時間去埋
黎緊7月會同女友去,下面係個itinerary ,岩岩好到你講克羅地亞可以學野哈哈

1-5/7 ( 4nights) Budapest
5-7/7 (2nights) Zagreb
7-10/7 (3nights) Ljubljana
10-11/7 (1night) Zadar
11-13/7 (2nights) Split
13-14/7 (1night) Hvar
14-15/7 (1night) Dubrovnik
15-17/7 (2nights) Kotor (果朝會去Dubronik搭飛機去Munich)
17-19/7 (2nights) Munich
19-21/7 (2nights) Salzburg
21-22/7 (1night) Hallstatt
22-23/7 (1night) CK
23-26/7 (3nights) Prague

絲打想問你係克羅地亞係咪搭Croatia bus 定還是有其他搭? 洗唔洗預早買定先過去 ? 同樣CK去PRAGUE 搭student agency又洗唔洗早D BOOK?

巴打 你行程同我差唔多 你預幾錢budget?

其實即日好d
國王湖贏幾條街

去呢兩個地方都曬到仆街
不過好過落雨既 但真係勁曬

其實即日好d
國王湖贏幾條街

去呢兩個地方都曬到仆街

好同意
我用左一年先白返dd

其實即日好d
國王湖贏幾條街

去呢兩個地方都曬到仆街

好同意
我用左一年先白返dd

好誇
真係曬到仆街 係全日都勁足太陽個隻
然後又要勁多路行 (我覺得)

其實即日好d
國王湖贏幾條街

去呢兩個地方都曬到仆街

好同意
我用左一年先白返dd

好誇
真係曬到仆街 係全日都勁足太陽個隻
然後又要勁多路行 (我覺得)

熱唔熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞