【歐洲exchange四圍去】夏遊東南歐篇:希臘 克羅地亞等 (遊記+你問我答) 3

1001 回覆
59 Like 2 Dislike
想問下六月頭荷蘭比利時巴黎係咪都仲凍?
姐係唔洗帶短袖衫
好怕凍宜家係英國十幾度都著2件長袖衫加嬲

無錯 荷比仲係好凍 巴黎唔係好肯定,但我6月尾7月頭係荷蘭仲著大褸

大褸 絨褸個d定羽絨?
仲諗住可以帶d薄長袖衫去 個gip多位d
想問下六月頭荷蘭比利時巴黎係咪都仲凍?
姐係唔洗帶短袖衫
好怕凍宜家係英國十幾度都著2件長袖衫加嬲

無錯 荷比仲係好凍 巴黎唔係好肯定,但我6月尾7月頭係荷蘭仲著大褸

大褸 絨褸個d定羽絨?
仲諗住可以帶d薄長袖衫去 個gip多位d

我著果件零下到20度都會著既aigle 風褸加絨 我諗長袖外套應該ok
又就黎爆post
又就黎爆post

唔知完之前完唔完到dubrovnik
又就黎爆post

仲有一頁半
有冇巴絲搭過Lufthansa歐洲內陸線?
我買左Economy Light機票,可以免費帶一件8kg Carry-on baggage
想問下登機時係咪連背囊都唔孭得,要塞落Carry-on baggage?
係咪全身只可以有一件行李or一個袋?
終於到我踏上獨遊之旅啦 又驚又緊張

今日出發啦?

係多哈等緊轉機
又就黎爆post

不如新post先寫埋dubrovnik
幫你推埋佢

今日出發啦?

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

今日出發啦?

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

Stockholm😬😬 成班機得2個香港人😂😂 啲位多到打橫訓
我買左Economy Light機票,可以免費帶一件8kg Carry-on baggage
想問下登機時係咪連背囊都唔孭得,要塞落Carry-on baggage?

我係轉機由frankfurt去amsterdam,果時孭住大背囊,手拎住個大袋都ok
又就黎爆post

不如新post先寫埋dubrovnik
幫你推埋佢

都好

今日出發啦?

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

Stockholm😬😬 成班機得2個香港人😂😂 啲位多到打橫訓

正到 真係打橫訓左?

今日出發啦?

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

正到 真係打橫訓左?

個陣搭qatar勁多人勁迫
好多香港人

我係轉機由frankfurt去amsterdam,果時孭住大背囊,手拎住個大袋都ok

唔該絲打 係咪可以去到機場用佢d check in machine check in?

今日出發啦?

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

正到 真係打橫訓左?

好多香港人

真係好平,我好想狗衝

唔該絲打 係咪可以去到機場用佢d check in machine check in?

果時我無出境果d,所以轉機唔洗再check in,不過我去程因為要寄exchange果件行李,所以無用d機 但理論上應該得

今日出發啦?

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

正到 真係打橫訓左?

好多香港人

來回香港果程都係787
坐邊個位先唔會頂腳

今日出發啦?

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

正到 真係打橫訓左?

好多香港人

來回香港果程都係787
坐邊個位先唔會頂腳

個陣香港去doha都係787 窗口位表示勁唔舒服
坐足8個鐘真係想死 但坐走廊又驚人成日去廁所

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

正到 真係打橫訓左?

好多香港人

來回香港果程都係787
坐邊個位先唔會頂腳

Qatar隻787窗口位真係唔掂
對腳唔知擺邊 好彩果次隔離冇人
今次揀左中間嘅走廊位

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

正到 真係打橫訓左?

好多香港人

來回香港果程都係787
坐邊個位先唔會頂腳

Qatar隻787窗口位真係唔掂
對腳唔知擺邊 好彩果次隔離冇人
今次揀左中間嘅走廊位

我黎緊都係坐Qatar
去程788 >A380
回程359>788
788窗口位會唔會都係好窄

今日出發啦?

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

正到 真係打橫訓左?

飛多哈就爆位 隔嚟個阿伯仲好大陣除
但飛stockholm個程好多行直情無人

今日出發啦?

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

正到 真係打橫訓左?

屌好正
一定會好好訓

今日出發啦?

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

正到 真係打橫訓左?

屌好正
一定會好好訓

我果時坐10個鐘果班隔離個呀伯有d味 好彩只係中東佬d味 可接受 同會適應 如果男人汗除就
個呀伯狂去廁所 坐窗位

係多哈等緊轉機

巴打飛邊度

正到 真係打橫訓左?

屌好正
一定會好好訓

我果時坐10個鐘果班隔離個呀伯有d味 好彩只係中東佬d味 可接受 同會適應 如果男人汗除就
個呀伯狂去廁所 坐窗位

我個阿伯係咁咳同吐痰啊陰公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞