【歐洲exchange四圍去】夏遊東南歐篇:希臘 克羅地亞等 (遊記+你問我答) 3

1001 回覆
59 Like 2 Dislike
如果由Prague>Budapest>Zagreb>Hallstatt>Salzburg會唔會好怪/唔順路?
上網又未有得check 7月既火車timetable, 諗住Budapest>Zagreb & Zagreb>Hallstatt果2程都坐通宵火車慳住宿同爭取時間

絲打點解要去zagreb既
我係果度晚上到,住左晚日頭早上就走,都無睇過個城

果度應該無野睇,唔值得特登去
克羅地亞有無食過咩美食?

係zadar同dubrovnik都食過好好味既野 遲d詳細講

【遊記】DAY 10 克羅地亞 Rovinj 終極市內漫遊

上篇:P9 #208

經過呢日,對是日既結論係:呢日係多左出黎既
所以黎Rovinj最理想應該係一日半
第三日早上就走,或者第二晚走

早上check out後,我地係街上搵食先

今日又變返好天 有陽光

已經唔記得lunch食左乜,應該係買D包/wok果類

見就黎走,琴日又唔好天,就四圍行下,影返D好天既相

我地悶到要自己玩遊戲,就係要數出左下角果四個幅畫分別係邊四個人,
當然唔係咁易啦 ,係無得睇,單憑日日經過佢好多次既印象黎記
我數到3個,但諗左好耐要曬 tips 先數到Mr Bean

海鷗

當然今日我地都係有去等潛艇,但都係等唔到

呢邊係睇日落最靚既海傍位

行左好耐,都只係一點,於是,我地搵個地方坐下、食住甜品等車到
架車係1450

係一間有wifi 既餐廳食多次 panna cotta ,瘋狂上網
之後架車仲遲左應該有四個字至半個鐘
買左好多朱古力上車慢慢歎

BYEBYE Rovinj 無黎錯
下一站,
上一上 Slovenia —— Ljubljana
好掛住克羅地亞, 真心覺得好正

無錯 好懷念係果度既日子

dubrovnik我覺得好正, 留左4日
個個都玩好遊客區好多人, 但我真心好鍾意個到
另外HVAR同ROVINJ都係好正

我超級十分同意
我都勁鐘意dubrovnik,有可能係咁多城市既 top 5 好有味道,成個古城都真係好有feel
但巴打留咁多日做左d咩

我超級十分同意
我都勁鐘意dubrovnik,有可能係咁多城市既 top 5 好有味道,成個古城都真係好有feel
但巴打留咁多日做左d咩

第一日由Split揸車落去, 但中途行錯左路搞到去到時已經4, 5點
係舊城區行個圈食左個飯就完左
第二日城牆+纜車上山
第三日去左外島+沙灘+舊城區HEA
第四日食埋個飯就去機場搭飛機返Zegrab

我超級十分同意
但巴打留咁多日做左d咩

第一日由Split揸車落去, 但中途行錯左路搞到去到時已經4, 5點
第二日城牆+纜車上山

唔怪得
我無上山,個景正唔正

我超級十分同意
但巴打留咁多日做左d咩

第二日城牆+纜車上山

唔怪得
我無上山,個景正唔正

Hvar遲d應該會留一日
Rovinj去唔到
依到係咪有巴打之前去過瑞士
諗住係瑞士留四日 唔知點plan 好
想坐 Glacier Express
入就係日內瓦 走就Zurich

你真係要搭咪由Zermatt開始搭囉, 不過真心覺得唔值得

我諗住brig 開始囉
真係唔值?巴打有去過?
Swiss Travel Pass 係咪要買?

好正wo
個海平線
個島有d似海洋公園個海馬標誌

我諗住brig 開始囉
真係唔值?巴打有去過?

佢條路線普通火車都係咁行, 仲要無得開窗影相, 除非你好鍾意搭火車啦
去4日唔駛買咩Swiss pass啦, 買half price card一定抵d
btw廢事騎劫左人地個遊記

Rovinj去唔到

唔夠時間?

我諗住brig 開始囉
真係唔值?巴打有去過?

佢條路線普通火車都係咁行, 仲要無得開窗影相, 除非你好鍾意搭火車啦
去4日唔駛買咩Swiss pass啦, 買half price card一定抵d

無任歡迎 我都想學下野

好正wo
個海平線
個島有d似海洋公園個海馬標誌

係克羅地亞十幾日, 得最尾Zagreb個半日落雨
dubrovnik個4日超好天, 個能見度真係一世難忘
btw個島上面有個nude beach, 不過係gay nude beach, 有興趣既可以留意下

我諗住brig 開始囉
真係唔值?巴打有去過?

留明學野 4日點plan 好
歐羅又貴左 仲未換

係克羅地亞十幾日, 得最尾Zagreb個半日落雨
dubrovnik個4日超好天, 個能見度真係一世難忘
btw個島上面有個nude beach, 不過係gay nude beach, 有興趣既可以留意下

我split打曬風咁,成地樹枝,好din
但dub果時真係好好天
咁咪得jj睇 強力推薦 比hehe
揀完相,Slovenia
歐羅又貴左 仲未換

巴打幾時出發
歐羅又貴左 仲未換

巴打幾時出發

6月啊
等你出意大利篇

Rovinj去唔到

唔夠時間?

廢時太chur
我相信將來有機會再返黎架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞