【歐洲exchange四圍去】夏遊東南歐篇:希臘 克羅地亞等 (遊記+你問我答) 3

1001 回覆
59 Like 2 Dislike
絲打帶咁細個袋都裝到相機?
我都係用500d 淨係帶支kit鏡
都覺得好晒位
上次去一個月帶左個70L 加一個細背囊
今次想一個60L搞掂

又眼殘睇漏左下面幾句 60L裝滿有幾大舊?我對呢方面無咩概念

大概咁嘅size
上次帶左去波鞋中途換
今次應該唔帶了
衫褲都唔想帶太多

我d frd開頭都係fashion show
Btw我d frd問我係咪無衫著 但帶多套真係重勁多 尤其冬天

係,我第一次出國旅行係日本,yr1左右好似,又係fashion show咁,去程已經15k (但個篋本新都重)帶左一(定兩 )對鞋,去八日帶足八set衫 搬到死下死下,以後唔再咁玩
第二次一野drop到6k 再之後次次唔拉篋 所以練到去歐洲已經識玩了

真係一次比一次帶得少野
但遲下會連去15日 好想帶gip 因為背囊一定唔夠裝

15日應該都係帶差唔多既野?
都覺得好晒位
今次想一個60L搞掂

係啊,啱啱好 如果同男友去係一個負責孭相機 即影即有 差電野 另一個孭衫呀拖鞋果d 但最後個trip自己同fd去都一個袋裝到曬所有野 但當然無帶埋即影即有

我都諗緊自己帶咩好
因為係去完exchange先玩 基本上要帶哂啲行裝周圍走 一諗到轉地方去搭車但又拖住個gip好麻煩

哇寄個行李係機場d寄行李service啦 咁重四圍去會癲 我剩係拉一日已經想掉左佢 我亦聽有人成個寄返香港
都覺得好晒位
今次想一個60L搞掂

又眼殘睇漏左下面幾句 60L裝滿有幾大舊?我對呢方面無咩概念

大概咁嘅size
上次帶左去波鞋中途換
今次應該唔帶了
衫褲都唔想帶太多

都好大下 feel到好重,我揹唔到
原來而家有旅遊攻略
好多都去過, 好掛住
夏天1個月歐洲 60L係咪夠晒
來緊暑假去匈牙利兩日 再落Croatia 玩十日 想問下巴士駛唔駛上網book 定? 有無租過車? 因為唔想租個度的GPS 諗住靠google map 搵路
原來而家有旅遊攻略
好多都去過, 好掛住

巴打好似去左好多地方,係咪已經環曬歐洲 我都好想再去

我覺得夠,因為我剩係一個冬甩玩一個半月都試過
頂住先,仲想再整理下同畫下圖先post上黎

https://mangotofufa.wordpress.com/2017/05/09/【backpack攻略】行李篇-必備、不必帶既裝備/

我覺得夠,因為我剩係一個冬甩玩一個半月都試過
頂住先,仲想再整理下同畫下圖先post上黎

https://mangotofufa.wordpress.com/2017/05/09/【backpack攻略】行李篇-必備、不必帶既裝備/

諗住咩個60L 入面再放個daypack
原來而家有旅遊攻略
好多都去過, 好掛住

唔係呀, 咁岩你地講緊個D我大部份去左咋, 真係好想再去既係瑞士

我d frd開頭都係fashion show
Btw我d frd問我係咪無衫著 但帶多套真係重勁多 尤其冬天

係,我第一次出國旅行係日本,yr1左右好似,又係fashion show咁,去程已經15k (但個篋本新都重)帶左一(定兩 )對鞋,去八日帶足八set衫 搬到死下死下,以後唔再咁玩
第二次一野drop到6k 再之後次次唔拉篋 所以練到去歐洲已經識玩了

真係一次比一次帶得少野
但遲下會連去15日 好想帶gip 因為背囊一定唔夠裝

15日應該都係帶差唔多既野?

但夏天
唉我都唔知
原來而家有旅遊攻略
好多都去過, 好掛住

唔係呀, 咁岩你地講緊個D我大部份去左咋, 真係好想再去既係瑞士

我依家都睇緊巴打你個瑞士遊記plan緊
原來而家有旅遊攻略
好多都去過, 好掛住

我想再去歐洲,因為仲有好多靚地方未去 瑞士寫行程攻略寫到好想即刻去
原來而家有旅遊攻略
好多都去過, 好掛住

係咪係舊登? 見d巴絲成日話睇雪糕巴打(我有無認錯人)遊記但click入起底睇唔到
忙到黎到要追post
我好同意你hallstatt講果間5星級酒店個餐廳係垃圾
原來而家有旅遊攻略
好多都去過, 好掛住

係咪係舊登? 見d巴絲成日話睇雪糕巴打(我有無認錯人)遊記但click入起底睇唔到

係呀就係個篇14日遊記
媽絲打你淘果張上網卡 overall 網速如何?有香港真4G 水準?
有無人知德國有咩電話卡好 因為我個張d data應該撐唔到咁耐
原本打算上網買返3uk 但德國唔覺有 vodafone絲打又話伏
想問下斯洛文尼亞係坐咩巴士公司
車飛洗唔洗提早買定
有無咩apps必down
媽絲打你淘果張上網卡 overall 網速如何?有香港真4G 水準?

當時無認真考究過,但我係香港用3G既,我覺得果張上網快過我係香港上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞