[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
似乎仲未有可行方法downgrade,因為俾16"用既driver只有響10.15有包,之前既OS係無
可能要等人crack / 整custom firmware,不過未必有人搞 / 等得黎Catalina都出到stable point release
其實舊2012-15 retina 15"既套應該仲搵到,佢同新16"個dimension好接近
拎埋出去試身
岩岩將部13pro downgrade左
以為可以照辦煮碗 咁無辦法啦
另外仲有所謂電池倒水問題
因為成個機殼比起15"係預你更chur部野,所以響分配電量方面留左d空間俾各方部件,令到就算idle都用電快過15"
(姐係performance per watt係差左)

anyway好多呢d投訴都係一部workstation laptop必然有既缺點
明白 唔該晒ching
我都係搵個朋友幫我員工價買有85折
但真係接受唔到16個重量 唔係真係鳩衝左
或者到時真係會唔夠用先加EGPU
不過到時先諗

如果13" parallels run 得順唔順?
16 個fan 係有啲奇怪 成日無啦啦係度吹 啲電狂扣
會唔會係catalina 問題呢
因為當年sierra 又係好伏 第二年High sierra 修補哂啲問題,部機順哂我仲好記得
試下改fan curve
終於落左order imac 27 高配bto 512SSD🙈🙈🙈

btw miss 左satechi cyber monday 個75折
amazon 優惠又冇份
so 9 sad
有冇人同我夾夠us100 free ship 黎hk
等聖誕又減價㗎啦
唔使急
我講緊隻game個 setting
你啱
忍多兩三星期先
大家
官網16吋macbook pro
cpu 2.4GHz i9
ram 64gb
gpu 5500m 8GB GDDR6
SSD 512gb
or
cpu 2.3GHz i9
ram 64gb
gpu 5500m 8GB GDDR6
SSD 1tb

價錢差唔多
你地覺得邊個好d
Wifi6差好遠?
Wifi6 router太貴過多幾年先考慮換

但我知暴大已經換哂啲行到wifi 6嘅router
有野下載都要睇下人地個網快定慢
想買多部Mac機放屋企
諗緊買部2手垃圾筒定全新mac mini好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞