[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我剛開始學緊剪,都唔係而家需要用到8K60,只係問下姐。。

而家只需要用到FCPX剪4K60。
Thanks。
除非你響食物鏈頂層,如果唔係我覺得8k60唔會響短期內有需求,可能四至五年先會開始mainstream
不過呢部野應該config到某個GPU位就可以即時應付到8k,實際要睇出面benchmark,尤其係你codec唔係ProRes的話就用唔到隻AfterBurner卡幫手

以十年計去預一部workstation既壽命當然係好難計劃,不過初代Mac Pro的確有好多人用到咁耐,我仲有一部2006響studio枱或做file server
不過好多其他人係要去到2009-2012款個機殼同底板都估ver2-3先夠PCI lanes放勁GPU卡,同埋個CPU / firmware無咁舊
我預計新呢代Mac Pro都係咁,衣家呢個launch model可能唔會夠幾年後出既rev B捱得耐,尤其係PCIe就黎出4-5.0而MP仲用3.0
registered ecc 其實好易搵 自己買黎加ram 好過
GPU nvidia就收收皮先 Apple唔畀寫driver 啫係可以當永世amd
有部舊舊地2013年的13‘ MBP, 之前倒瀉咳水,返香港時在高登對面果個商場整左一次,要成 $1800! 話係原裝野英國機要成個換 我係咪被倒呃左?
點知返來好用左一個月到又倒瀉野壞左,想問有咩地方整無咁貴thanks
講起8k 想問點解我部2019 15吋MacBook pro 用chrome 開YouTube 睇8K會勁窒
完全睇唔到
佢撳買嗰刻拍心口好正
GPU推唔郁
熄左硬件加速?
點解16吋MBP仲用720p cam謎底解開(好似係)

其實呢個Pro Display XDR專用cam個介紹有話呢個cam其實係俾埋16吋用

即係短期內大家都唔洗旨意MacBook Pro個前鏡會upgrade
去灣仔298,3樓整喇。
SSP多數都呃人,態度又差。
我2012年都睇到。。。10秒。
有開
555X 太廢
我部行8代U系嘅win notebook用chrome都睇到30秒8k
但係好奇怪 係睇風景既8k片先會窒
Avengers 嗰條8k片又好順
做乜撚
上面講嗰四隻戰術轆好明顯係講緊笑啦
仆你個街咁想要型棍快d去買晒垃圾筒Mac Pro存貨啦咁
佢係咁
去到咩post都要搵位屌人
Kindle/iPhone/iPad/AW/Mac無一倖免
Parallels Desktop 30%off
你哋Parallels Desktop係訂閱定買斷
尋日坐係 library 用16吋 電話傳兩張相 開出黎一陣 cpu 即刻99度 fans 5k轉 粒電十分鐘內92跌到83 搞到勁嘈 、屌
on9 apple
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞