[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
個idea係叫人一買iMac就轉要magic trackpad
咁如果你啱用就好
唔啱用都可以賣出去,容易過賣magic mouse好多
而自己想用mouse就先額外買隻Logitech之類
用左轉插唔係會長左?
會唔會令螺絲唔啱位 公司部機256ssd 4x4ram
我琴日部13”都係咁,又係上左15.2,唔係用Chrome係用Safari去google doc就有兩個process狂chur到係咁跌電
因為嗰時我開緊會唔可以理佢,過左半個鐘差唔多無晒電
我即刻restart所以都無睇清楚法生咩事

結論:可以留響10.14.6就唔好上住
到你手痛個陣就明
想問個問題

我部mbp 2018 touchbar 升左做Catalina, 而家想降版本
https://support.apple.com/zh-tw/HT204904
按 Shift-Option-⌘-R 會變返裝 High Sierra (因為跟機係High Sierra)
咁有冇方法裝Mojave? 而又唔洗用外置HD或者洗機?
裝High Sierra再係app store到裝mojave
好 我試下先thx
隻手要放平用
用咗好多年
習慣晒
連埋BetterTouchTool嘅Gesture操作好方便
好似好多人中招。
中咩招
Thanks,我決定會買先再research下,睇下幾時有實物睇。
但照你睇法,基本應該都要咁config:
12 core CPU
48G Ram
1T SSD
好似話有D唔計。你去睇下小C FB。
巴打用緊
我岩岩買左 MacOS 係plug and play
但係bootcamp 左 Setup 煩到嘔 搞左幾日都未掂
想問下 我上網睇換coating program包既model有MacBook (12-inch, Early 2017)
但係乜macbook 12"有early 2017架咩?

利申 岩岩發現部macbook 12" mid 2017甩coating
MacBook Pro 16” 剛收到

但個mon好黃 熄晒true tone 都黃

比我部舊macbook pro同Iphone 都黃

有無人係咁
有冇開night shift
日落會自動tune 色
無開 熄晒 都係咁
就咁睇還好 一拍落舊機同Iphone 就勁黃
試吓搵隻蜘蛛cal吓個mon?
我無依隻野 但我舊macbook都係無set過任何野 都無事

約左天才下星期六 睇下咩事
想請教下update有冇得揀指定版本?
我想升High Sierra
部機係2015 MacBook Pro, version 10.12.6
因為想update Lightroom , photoshop , 但最近話我os太舊,update not compatible
窮JJ想分期買16吋,想問問去兇澤做分期有無得用教育版價?

原本預買13低配,都思前想後決定最後加少少上16吋
平時用Logic pro 玩mixing同錄音,但最近部11年MacBook pro壞咗,焗住要換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞