[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

其他真係藍色
個Amazon包裹個寄件者地址直程係Satechi公司本身
我反而有興趣想知點解佢地改灰色又唔出聲,仲要用幅low res圖去做包裝
屌你老母肯更新個os未呀
屌你老母肯更新個os未呀
唉 我都已經去緊交收即管試下啱唔啱用,唔啱用我有信心平手都可以賣返出去既
為咗喺High Sierra有原生egpu支援走去買張舊卡會唔會好戇鳩?
幾舊先
底配16GB RAM先 $11099 Student Price
死守High Sierra就rx 580
買就黎出果張 rx 5500 xt就要上Catalina
底配8gb就係,16gb都要125xx算喇,機已到手,返去撚下佢先
兩張卡價錢同效能都差好遠喎
你用黎打機定點
打機
5500效能同rx 580差唔多喎
又慳電啲
價錢應該$1,400~$1,500
問題係Catalina真係幾趕客
部imac 終於送到
跟機黎係mojave
係咪唔應該上Catalina 🤔
Sorry 睇錯5700
要上Catalina之餘仲要等佢bug fix
唔知要搞幾耐
My satechi

USB port都係灰色
其實有冇話藍色先係USB 3.0
自己94折(公司員工優惠),care 都有9折(要買機時一齊買埋),不過計大數好似85平得幾多吓(base 16吋,打算32gb ram, 1tb ssd)

如果apple 85係直接個fd order完直接寄黎??
今晚試下測速先
想問下而家apple 出貨日期準唔準?
我星期日落左order 佢要13-16號先送到
中間夾左星期六日

屌原來Satechi出過一隻咁樣既hub,有兩個HDMI而其中一個出到4k60Hz
如果佢唔係用晒一邊dual port我有興趣,因為我有時會插iMac佢插唔到
同埋佢叫價都成九舊水,已經去到TB3價位領域
藍色係USB新出3.0嗰時為左同2.0(或更舊)區分而*建議*廠方用藍色的
到左衣家再高速已經轉type-C插,而慢過3.0既data port已經好少有情況下,d廠就開始唔再整藍色
Satechi呢個問題係佢原本有用藍色,而又突然間同一款產品唔用
如果好似Apple咁從來都唔用藍色就唔會令人有呢個疑慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞