[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我覺得仲衰過阿婆
好想升上去用sidecar
但做野有個app得32bit
斬32bit呢樣野真係頭痛
有啲app冇64bit就煩
屎忽痕想買部試下,小打機 睇片多買air 128+16GB另外買ssd裝windows 係咪最抵
少打機就咪鬼裝Windows
都係諗住裝係外置舊野到,我唔剪片純粹想買黎睇片試下,因為本身屋企d電腦兩三年前收曬皮,買左可能得閒玩一鋪半鋪
直接轉用Mac肯定好過Windows
條on9 bar有無得lock撚左佢
隻手放上keyboard方便用shortcut key
隻手指尾成撚日hi左落去條on9 bar度
一係就乖乖地繼續用番windows算
慳好多
想請教各位2019 13吋pro 用家
部機會唔會長期發熱?
我自己用落感覺好差,搞到多手汗,乾咗又癡落嗰mon到(合上嗰陣)。唔知係咪使用習慣令到佢咁,定係呢部散熱差。
想聽下大家嘅經驗。
13吋低配?
買左套ifixit 同 32gb ram 返黎幫 mac ini 換
第一次開唔到機, 拆返開再交換位又著得返
要睇你點用
我用safari上網睇youtube係微熱可接受範圍
chrome就算啦,食電又熱
剛入咗部MacBook pro 見無咩插頭 就買咗隻TYPEC頭嘅分插器 插咗去又好似無反應 手指又好 試插耳筒又好 都無野發生 點先睇到插咗入去嘅野

利:Macbook新手
我個OFFICE 2016 正版都LOCK撚住 唔俾用
今日有時間試
暫時仲有37%電未auto shutdown

不過個Full Charge Capacity係有郁動
冇行Cinenench,within 5000mAh ~ 5070mAh
留名等Apple recall, 我部頭批機嚟
咁你本身有無突然shutdown個問題先?
MacBook Pro (13-inch, 2019, Four Thunderbolt 3 ports)
2.4 GHz Quad-Core Intel Core i5
16 GB 2133 MHz LPDDR3
Intel Iris Plus Graphics 655 1536 MB
咁我都係用少啲chrome
可能都係因為我通常插着螢幕用所以熱啲
用左個fd張學生證,佢竟然話我唔符合
究竟咩原因

美國士多

所以就影響唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞