[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
https://store.apple.com/hk/xc/product/HMX02ZM/A
呢隻有2x 4k 60hz
得4k 30hz嗰啲hub唔建議買 除咗貪平
Thanks Bro, 但係呢個個外樣好似一般般, 有冇其他好介紹
仆街啦 成4皮野一部 都仲係支那整
低配mbp絕對抵玩過full option mba
遲啲Tesla香港啲車都係made in china就GG
Thanks 坦巴
我google搵過
係咪downgrade前一定做好backup(例如用time machine?)
然後download好個mojave再reboot㩒command R裝返個Mojave?
用緊macbook pro 2017
好唔好換16吋好
等多年
2017版邊洗咁快換
16吋會咁快有UPDATE咩
keyboard
留名買16"
等咗好耐
不過而家部初代5K iMac仲好健康
想問下有冇人知apple store online 買 macbook pro,星期日送唔送貨的?
MacBook 同 iMac 分開用
仲有nmb
New 同 Pro 同 iMac 分開用
呢位巴打相當危險
好似美加墨訂貨先係美製親生仔

其他都係強國組裝
呢個安排我之前都估會係咁,主要係針對運番入美國有關稅呢個問題先要咁做,而且Apple係打算擴大Austin個Campus,未來可能會有更多產品響嗰度組裝

至於香港用家,就算有美國版俾你買都唔著數,首先佢會貴唔少,第二唔知個火牛有無野唔同或者直程撞香港街電,再者個WiFi卡同10Gb ethernet又唔知有無其他FCC問題而唔啱頻道
13號落咗order訂MBP 16” 到以家都係處理中又好似未扣我信用卡 會唔會cut單
作為另一個iMac + MB(Pro 13")用家,我諗如果我去買部16"都幾肯定係一次過取代晒兩部野先會咁做
只要情況許可,本身一部輕laptop同一部少少勁既desktop分流分工個setup其實好處多過一部大牛龜laptop
downgrade原則上等於砍掉重練,所有野都要由頭搞過
(除非你有一個更舊版macOS既backup響手)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞