[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
去番 apple 買啦
買完打上卡中心分期
無架

apple edu discount exclusive in apple store (or online)

學樓上咁講 買完打上card centre 做分期啦
要息
申請hsbc red card , 迎新優惠可以做免息
想問下新Macbook用唔到之前隻外置 ssd boot Windows
係唔係要洗咗隻ssd再裝過
已經允許用外置disk boot up
drive先啱
開機撳實option 都唔得?
edu discount fortress 都有
我部2019 13inch mbp
次次打開個moon一入密碼就彩虹波
Reset過smc都係咁可以點搞
有無巴打識降返舊versionthanks
追返po
置頂原來有

macOS 10.12 Sierra,App Store直接download link仲未閂閘
https://itunes.apple.com/us/app/macos-sierra/id1127487414?mt=12
條link會自動掉你去AppStore,click download
完左之後可以即刻裝
down唔到喇
GAY COCK BLOCK咗
要舊機DL installer去新機整boot機手指
剛買左部16吋,Applecare係咪必買?幾錢?Thx
我睇過晒d profile setting 都一樣

但我google 睇 見到好多人都有差唔多問題
好似話2016打後既macbook default mon既色係偏暖?
同我 我有硬較返去偏冷 但睇落又有d怪 有d位似變左灰灰地咁
無啦 依家set返 default 果個用住先

Google 有d 人話d新機膠水未退定咩野 用耐左會白返 真唔真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞